Shareables07.01.2016

De meest bekende auto’s op Dutch Comic Con


De Batmobiel, de General Lee en Optimus Prime. Wie kent deze auto’s nou niet? De meest bekende filmauto’s krijgen hun eigen walk of fame tijdens Dutch Comic Con 2016 wat eind maart plaats zal vinden.

Films staan vaak bekend om hun knappe acteurs, mooie actrices en boeiende verhaallijnen. Maar ook de filmauto’s hebben hun eigen plaats gevonden in de filmwereld. Een paar van deze bekende auto’s zijn te bezichtigen op Dutch Comic Con in Utrecht.

Een van de meest bekende filmauto’s is natuurlijk de Batmobiel. Voor het eerst officieel geïntroduceerd in de Batman film uit 1966. Deze auto staat bekend om zijn high-performance motor, strakke design, en vele gadgets. Batman zou Batman niet zijn zonder de Batmobiel! Daarnaast zijn de Batboat en de Batcycle te bewonderen op het evenement.

Ook de General Lee is aanwezig, de befaamde rode 1969 Dodge Charger uit The Dukes of The Hazzard. Deze auto staat bekend om zijn originele claxongeluid, dit zijn namelijk de eerste twaalf noten uit het populaire Amerikaanse liedje Dixie.

Naast bovenstaande iconische voertuigen kunnen bezoekers ook Optimus Prime en de Autobots uit de Transformer-reeks aanschouwen! Er is de mogelijkheid om op de foto te gaan met zowel de auto’s als Mark Ryan, stemacteur voor autobot Bumblebee, wel tegen een kleine vergoeding. De opbrengst van deze actie gaat naar Make A Wish Foundation.

Dutch Comic Con zal plaatsvinden op 26 en 27 maart 2016 in de Jaarbeurs te Utrecht. Naast de aanwezigheid van de filmauto’s zijn er inmiddels al aankondigingen gedaan van sterren uit Game of Thrones, The Power Rangers, Gotham en de legendarische Star Wars films die aanwezig zullen zijn.

Bewonder alvast een paar plaatjes van de bekende filmauto’s!

comic-con-batmobile-utrecht
comic-con-batmobile-utrecht
comic-con-batcycle
comic-con-batcycle
De Batboat.
De Batboat.
comic-con-utrecht-transformers
comic-con-utrecht-transformers
comic-con-truck
comic-con-truck
comiccon-police
comiccon-police
Redactie Carrepublic

De redactie van Carrepublic schrijft dagelijks over nieuws uit de automotive industrie. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.