[137
`

22.02.2017

De nieuwe Range Rover Velar, knipoog naar het verleden


Nieuwste lid van Range Rover-familie vult ruimte tussen Range Rover Evoque en Range Rover Sport op

Land Rover lanceerde in 1970 de originele Range Rover, de eerste luxe SUV. Bijna een halve eeuw later lijkt de innovatiedrang nog steeds aanwezig te zijn en introduceren zij het vierde lid van de Range Rover-familie: de Range Rover Velar.

De naam Velar

De nieuwe Velar vult de ruimte tussen Range Rover Evoque en Range Rover Sport op. De naam Velar (spreek uit als vel-ar) dateert uit de jaren ’60 van de vorige eeuw toen de eerste Range Rover-prototypes werden gebouwd.

Toen de ontwikkelingsengineers de ware identiteit van de 26 prototypes van de Range Rover wilden verbergen, kozen ze voor de naam Velar, afgeleid van het Latijnse velare dat ‘sluieren’ of ‘bedekken’ betekent.

Range Rover Velar
Range Rover Velar
De evolutie van de Range Rover familie
De evolutie van de Range Rover familie

De onthulling

De eerste foto toont een echte Range Rover. Wat dat betreft is de verwachting dat als we deze nu al fraai ogende SUV helemaal gaan zien het design dicht bij de huidige modellen zal blijven. We zullen nog een paar dagen moeten wachten op meer want de onthulling van de nieuwe Range Rover Velar vindt plaats op 1 maart aanstaande.

Range Rover Velar
Range Rover Velar
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.