21.02.2017

Schoonheid in de formule 1, de nieuwe Renault Sport R.S. 17


Het Renault Sport Formula One Team heeft vandaag de nieuwe F1-bolide voor 2017 gelanceerd. De R.S.17 werd onthuld op een internationaal media-event in Londen.

De R.S.17 wordt aangedreven door de nieuwe R.E.17-powerunit van Renault Sport Racing en deelt geen onderdelen met de R.S.16. Het team heeft de nieuwe F1-auto geheel opnieuw ontwikkeld vanaf een blanco vel papier om te voldoen aan de nieuwe reglementen voor het 2017-seizoen. Het is bovendien de eerste F1-auto die van meet af aan ontworpen is door Renault Sport Racing, gevestigd in het Engelse Enstone en in het Franse Viry-Châtillon.

De R.S.17 werd onthuld door de coureurs Nico Hülkenberg en Jolyon Palmer, terwijl Sergey Sirotkin vandaag is gepresenteerd als reserverijder.

renault_RS_17
renault_RS_17

De presentatie van de nieuwe Formule 1-auto in Londen was ook een bijzonder moment voor het Nederlandse racetalent Jarno Opmeer (16) waarvan bekend werd gemaakt dat hij met ingang van dit seizoen toetreedt tot de Renault Sport Academy, het juniorprogramma van het Renault Sport Formula One Team, dat hem ondersteunt op weg naar hogere raceklassen.

Jarno rijdt het komend seizoen in de Eurocup Formule Renault 2.0 en krijgt op fysiek gebied volledige begeleiding bij Renault Sport Racing in Enstone.

A3_RS17_Front_dark_studio
A3_RS17_Front_dark_studio
A3_RS17_3Q_dark_studio
A3_RS17_3Q_dark_studio
a3_rs17_profile_dark_studio
a3_rs17_profile_dark_studio
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.