[100
`

29.01.2019

Dit is de nieuwe Renault Clio


Renault presenteerde gisteren al het interieur van de volledig nieuwe Clio, vandaag komen daar de beelden bij van het exterieur. Beetje krampachtig om dat binnen 24 uur te doen maar die keuze is aan het Franse merk. De nieuwe Renault Clio (inmiddels al weer de 5e generatie) heeft nog steeds veel weg van zijn voorganger al ziet hij er nu wel een stuk moderner uit.

Wie echter goed gaat kijken zal zien dat de nieuwe Clio meer is veranderd als dat je op het eerste gezicht denkt. Duidelijk is dat de verlichting (voor en achter) en designdetails (o.a. motorkap en deuren, grille) hem een krachtiger uiterlijk hebben gegeven. De voorbumper heeft een meer uitgesproken vormgeving met een grotere centrale luchtinlaat voor een verbeterde motorkoeling.

Qua afmetingen is de nieuwe Renault Clio 14 mm korter dan zijn voorganger, maar biedt daarbij wel een ruimer interieur. De carrosserie is tot 3 cm lager voor betere aerodynamische eigenschappen. Details als de haaienvinantenne, full-LED-verlichting, verzonken achterklep en verchroomde raamomlijsting moeten verder zorgen voor een modernere uitstraling.

New_Clio_Intens_no1
New_Clio_Intens_no1
New_Clio_Intens_no2
New_Clio_Intens_no2
New_Clio_Intens_no4
New_Clio_Intens_no4

Carrosseriekleuren

De nieuwe Clio is verkrijgbaar in nieuwe carrosseriekleuren, waaronder Orange Valencia, Brun Vison en Bleu Celadon. De kleur Orange Valencia biedt meer diepte en glans dankzij de speciale vernislaag die voor het eerst is toegepast. In totaal is de nieuwe Clio leverbaar met keuze uit elf carrosseriekleuren en drie exterieurpakketten (rood, oranje en zwart) om de auto verder te personaliseren.

Luchtgeleiders

Het is de eerste Clio die tevens voorzien is van luchtgeleiders bij de voorste wielkasten. Die dragen bij aan het verminderen van de luchtweerstand en het optimaliseren van de aerodynamica ter verlaging van het brandstofverbruik. Als bonus geven ze de Clio een extra sportieve look.

Verlichting

De nieuwe Clio is standaard uitgerust met full-LED-koplampen met de herkenbare C-vormige lichtsignatuur van Renault. Die geven de Clio duidelijk iets meer uitstraling. Ook de achterlichten hebben een nieuwe look met o.a. een 3D-effect dat zorgt voor meer diepte. Het derde remlicht boven de achterruit is langer en dunner van vorm.

Bagageruimte

De bagageruimte is zo rechthoekig mogelijk ontworpen. Het high-end BOSE-audiosysteem is volledig geïntegreerd en neemt daardoor geen ruimte in beslag. De inhoud van de kofferbak is vergroot tot 391 liter (+26 liter) en is daarmee de ruimste in deze klasse. De dubbele bodem vereenvoudigt het inladen van spullen, terwijl bij neergeklapte achterbank een volledig vlakke laadvloer ontstaat.

Achterzijde

De achterzijde heeft verchroomde lijsten gekregen, net als aan de zijkant, terwijl de uitsnijding van de achterruit zorgt voor de verbinding van de achterklep met de carrosserie. Het ontwerp van de achterklep, vooral bij de aansluiting met de achterbumper, zorgt eveneens voor meer uitstraling.

Meer informatie over het aanbod, de beschikbaarheid en de prijzen van de nieuwe Clio wordt in een later stadium bekend gemaakt.

New_Clio_Intens_no5_line-up
New_Clio_Intens_no5_line-up
New_Renault_Clio_Intens_no1_interieur
New_Renault_Clio_Intens_no1_interieur
New_Renault_Clio_Intens_no2_interieur
New_Renault_Clio_Intens_no2_interieur
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.