28.09.2020

Ferrari Omologata, iemand is heel erg rijk en gelukkig


De inmiddels 10e unieke 'one-off' creatie

Laten we niet teveel woorden gebruiken voor dit nieuwe pronkjuweel uit Italië, de Ferrari Omologata, een nieuwe one-off creatie. Deze unieke Ferrari was vandaag te zien op Fiorano (zie onder). Wie de gelukkige en waarschijnlijk schatrijke eigenaar wordt is niet bekend. Een ding is wel zeker, de Ferrari is al goedgekeurd, dit is namelijk de letterlijke betekenis van het woord ‘omologata’.

De Ferrari Omologata zou technisch gebaseerd zijn op de bestaande Ferrari 812 Superfast. Volgens Ferrari zijn alleen de voorruit en de koplampen overgenomen, verder is alles aan de carrosserie aangepast.

Ferrari_Omoligata_5
Ferrari_Omoligata_5

Ferrari Omologata

De Omologata heeft een 6.5 liter V12-benzinemotor goed voor 800 pk aan vermogen en een koppel van 690 Nm. Sprint van 0 naar 100 km/h gaat is slechts in 2,9 seconden.

Binnenin de auto vind je een overvloed aan details welke linken met Ferrari’s rijke verleden. Bijzonder zijn de elektrische blauwe stoelen, afgewerkt in een combinatie van leer en Jeans met 4-punts racegordels, die echt opvallen in het volledig zwarte interieur. De metalen onderdelen op het dashboard en het stuur zijn afgewerkt met een speciaal verf-effect dat wordt geassocieerd met de bekende GT-modellen uit de jaren 50 en 60.

Omdat het hier gaat om een ‘one-off’ blijft het dus bij dit ene unieke exemplaar. Het is gissen wie hem heeft besteld. Misschien komen we er achter als hij verschijnt op sociale media. De prijs, waarschijnlijk miljoenen euro’s. De Ferrari Omologata is inmiddels de tiende ‘one-off V12’ van Ferrari sinds 2009. Maar wie zou ze sparen.. toch Vettel?

Piste de Fiarano

Pista di Fiorano is het privécircuit van Ferrari in Fiorano Modenese, Italië. Het circuit is beter bekend onder de naam Fiorano. Alle auto’s die worden afgeleverd door Ferrari worden eerst getest op dit roemruchte circuit. De klanten mogen zelf ook gebruikmaken van het circuit om hun bolide te testen.

Ferrari Omologata (4)
Ferrari Omologata (4)
Ferrari Omologata (5)
Ferrari Omologata (5)
Ferrari Omologata (3)
Ferrari Omologata (3)
Ferrari Omologata (12)
Ferrari Omologata (12)
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.