10.02.2016

Ford Edge maakt SUV line-up compleet


In Nederland introduceert Ford de Edge met een keuze uit twee varianten van de 2.0 TDCi dieselmotor.

Met de Ford Edge wordt het SUV-modelprogramma binnenkort verder uitgebreid. Naast de EcoSport en Kuga wordt de Edge, die inmiddels al wel in de VS op de markt is, de derde SUV van Ford.

In Nederland introduceert Ford de Edge met een keuze uit twee varianten van de 2.0 TDCi dieselmotor. De ‘basisversie’ is een 132 kW/180 pk 2.0-liter TDCi met een handgeschakelde zesversnellingsbak naast de 154 kW/210 pk 2.0-liter TDCi Bi-Turbo. Deze laatste is standaard gekoppeld aan een automatische PowerShift-zesversnellingsbak met dubbele koppeling. Mede door de inzet van Auto-Start-Stop hebben beide motoren redelijk zuinige prestaties en een overeenkomstig lage CO2-uitstoot (2.0 TDCi: 149 g/km; 2.0 TDCi Bi-Turbo: 152 g/km).

All-Wheel Drive voor iedereen

In Nederland krijgen alle uitvoeringen van de Ford Edge standaard intelligent All-Wheel Drive (AWD)-technologie. Dit systeem schakelt tussen voorwielaandrijving onder normale omstandigheden en vierwielaandrijving wanneer de situatie daar om vraagt.

Compleet, en nog completer

De Ford Edge komt met twee uitrustingsniveaus: Trend en Sport. Zo is de Trend uitvoering onder meer standaard voorzien van 19 inch lichtmetalen velgen, zijn er diverse elektronische rij-assistenten als Lane Departure Warning en Lane Keeping Aid en beschikt de Trend over het SYNC2 multimedia systeem met 8 inch touchscreen en achteruitrijcamera. De Edge Sport is ten opzichte van de Trend de overtreffende trap met meer luxe en comfort. De meest krachtige versie van de Edge, de 2.0 TDCi Bi-Turbo, uitsluitend in deze Sport-trim te bestellen.

Persoonlijk

Bovenop de twee uitvoeringen biedt Ford kopers de mogelijkheid hun auto een persoonlijk accent mee te geven via één van de drie beschikbare pakketten: het X-pack, Luxury Pack of Winter Pack. Daarnaast voorziet de optielijst in tal van individuele extra’s, zoals adaptieve cruise control, een camera vóór met Front Wide View of bijvoorbeeld opblaasbare gordels achterin voor extra veiligheid.

Per direct te bestellen

De Ford Edge arriveert over enkele maanden in Nederland en is per direct bij de Ford dealer te bestellen. Prijzen beginnen bij € 56.165 voor de Ford Edge Trend 2.0 TDCi (180 pk) met de handgeschakelde zesversnellingsbak. De meerprijs voor de Edge Sport bedraagt ruim € 5.000. Het topmodel, de Ford Edge Sport 2.0 TDCi Bi-Turbo (210 pk) met 6-traps Powershift-automaat, staat in de prijslijst vanaf € 65.215.

Ford Edge Sport interieur
Ford Edge Sport interieur
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.