01.08.2018

Het nieuwe gezicht van de Opel GT X Experimental


Vizor-front voor alle toekomstige Opel-modellen

Opel is inmiddels precies een jaar onderdeel van het Groupe PSA (o.a. Peugeot en Citroën). De grote vraag is natuurlijk of Opel in staat is de komende jaren haar eigen merkwaarden en identiteit (Duits, bereikbaar en spannend) kan waarborgen bij de ontwikkeling van nieuwe modellen. Opel is daar heel helder in en laat met de Opel GT X Experimental zien wat het uiterlijk wordt van toekomstige modellen.

De Opel GT X Experimental geeft een indruk van het design van de nieuwe Opel-modellen die in de komende jaren ergens tot 2025 gaan verschijnen. De X Experimental is tevens de eerste auto die is voorzien van Opels nieuwe frontdesign, wat toepasselijk de naam “Opel-kompas” heeft gekregen. Dit Opel-kompas moet de designelementen van Opels toekomstige designtaal rond twee belangrijke lijnen die elkaar snijden in het merklogo ordenen. De plooi over het midden van de motorkap is de verticale lijn, de horizontale lijn zie je terug in vleugelvormige lichtsignatuur van de dagrijverlichting. Opels “Blitz” is daarbij nog steeds het centrum van het design. Het geheel doet denken aan het vizier van een motorhelm en wordt daarom “Vizor” genoemd. Deze Vizor wordt straks toegepast op alle toekomstige modellen van Opel.

Opel wil duidelijk zijn in het illustreren van hun merkwaarden met kenmerken als Duitse techniek, precisie en kwaliteit met spannende en innovatieve ideeën, die uiteindelijk moeten leiden tot een meer opwindende rijbeleving.

De nieuwe Opel GT X Experimental wordt later dit jaar onthuld. Zijn naam past in de lange traditie van trendsettende conceptauto’s van Opel. Opel was de eerste Europese autofabrikant die een designstudie presenteerde met de Opel Experimental GT in 1965. De Monza Concept (2013) en de GT Concept (2016) lijken nu de voorlopers te zijn geweest voor de GT X Experimental.

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.