12.03.2021

Hyundai toont eerste beelden van de nieuwe Kona N


Nieuwe model eindelijk ontdaan van zijn camouflage

Hyundai toont de eerste beelden van de nieuwe Kona N. Deze beelden zijn ontdaan van al zijn camouflage, waardoor duidelijk de contouren van een meer sportieve SUV zijn te zien. De nieuwe Kona N is meteen ook de eerste high-performance SUV met het befaamde N-label.

In nauwe samenwerking ontwikkelden de Hyundai N-divisie en het Hyundai Design Center een nieuwe SUV die het moderne design van de onlangs gefacelifte Kona combineert met de ontwerpfilosofie van de Hyundai-modellen die vallen onder het N-label.

Kona N

Het uiterlijk van de Kona N wordt extra benadrukt door zijn brede, lage postuur. De grote luchtinlaten aan de voorzijde bepalen mede het gezicht van deze Kona N. Daarbij geeft de nieuwe lichtsignatuur het nieuwste high-performance model een meer agressieve uitstraling.

02_Hyundai-KONA-N-teaser-image
02_Hyundai-KONA-N-teaser-image

Sportieve look

De brede grille aan de onderzijde van het front loopt helemaal door tot aan de zijkant van de auto en is bedoeld om de aerodynamica en snelheid van de auto nog meer te accentueren. Een N-logo op de bovenste grille maakt hem nog meer herkenbaar. Verder vindt je vanzelfsprekend ook andere designelementen die alleen zijn voorbehouden aan N-modellen van Hyundai, zoals lichtmetalen velgen en rode accenten in onder meer de dorpels.

Het is nog niet bekend of deze versie in Nederland gevoerd gaat worden.

03_Hyundai-KONA-N-teaser-image
03_Hyundai-KONA-N-teaser-image
04_Hyundai-KONA-N-teaser-image
04_Hyundai-KONA-N-teaser-image
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.