26.04.2020

Jürgen Klopp test nieuwe elektrische Opel Mokka


Wat doe je als coach van Liverpool als er niet wordt gevoetbald

Wat doe je als voetbalcoach van Liverpool als er niet wordt gevoetbald? Juist dan ga je zoals in het geval van Jürgen Klopp auto’s testen voor een bekend Duits automerk. Nu hoeven ze bij Top Gear en Amazon Prime zich nog niet gelijk zorgen te gaan maken dat ze concurrentie gaan krijgen van de sympathieke Jürgen. Liverpools trainer is merkambassadeur voor Opel, en dat is een slimme marketingzet van onze vrienden uit Rüsselsheim.

Natuurlijk wordt Jürgen betaald maar de vraag is of hij ons met zijn vriendelijkheid kan overtuigen. En eigenlijk doet hij dat ook wel. Heel moeilijk heeft hij het niet want Opel maakt de laatste decennia auto’s die er toe doen voor een groot publiek. Natuurlijk is er altijd het Duitse kwaliteitslabel. Opel is dan misschien niet een premium brand zoals wat andere bekende Duitse automerken. Het merk zit er dicht tegenaan met een hoge kwaliteit, duurzaam, misschien of eigenlijk binnen hun kaders, geen spectaculaire designs maar bovenal altijd meer dan voldoende rijplezier.

Nieuwe Mokka-e begin volgend jaar op de markt

Je kunt zeggen dat ze het Jürgen dus makkelijk maken. En heel eerlijk die twee passen wel bij elkaar. Goed er komt dus als de informatie juist is eind dit jaar/begin volgend jaar een nieuwe Opel Mokka-e. Een auto met inmiddels best een lange historie, als 4WD zelfs met reputatie maar ook een auto die echt een model upgrade nodig had. Het is een auto voor misschien juist wel een jonger publiek. Meer stylish, meer van deze tijd, meer urban dan generiek en zeker niet de auto voor in de categorie SUV’s die toch al behoorlijk overbevolkt is.

Nieuwe Opel Mokka nu al getest door Jurgen Klopp
Nieuwe Opel Mokka nu al getest door Jurgen Klopp

Jurgen Klopp en Opel, inmiddels een huwelijk van 8 jaar

Misschien vanwege zijn laadkabel ook wel een auto die het in stedelijk omgevingen goed kan gaan doen. Gezinsauto, mama-auto, Citycar, bedenk het zelf maar. Jürgen Klopp, voor wie het is vergeten – oud trainer van Dortmund (gesponsord door Opel ) – rijdt ook vandaag in Engeland in een Opel Insignia. De ambassadeur van het merk is lovend en dat was hem maar geraden ook. Jürgen Klopp maakt inmiddels al acht jaar deel uit van de Opel-familie. In die periode speelde hij belangrijke rollen in meer dan twintig nationale en internationale Opel TV-campagnes.

Opel Mokka zonder X en het advies van Jürgen Klopp

In tegenstelling tot de eerste generatie Mokka’s gaat de nieuwe, tweede generatie Opel Mokka door het leven zonder ‘X’ in de naam. Verder komt het nieuwe model nog steeds ook met conventionele verbrandingsmotoren op de markt. Dat zal een bewuste keuze zijn. Eigenlijk zou Opel deze nieuwe Mokka alleen elektrisch in de markt moeten zetten, en anders hooguit ook als Hybrid. Maar blijkbaar durven ze dat nog niet aan of gaat hun nieuwe baas PSA (Peugeot, Citroën) nog even voor de euro’s en wat meer zekerheid.

Wij zitten wat dat betreft volledig op één lijn met Jürgen, “een Opel Mokka, groen en elektrisch, is een geweldige auto!”. Dus Opel volgende keer wel beter luisteren naar je trainer. Dat doen Gini en Virgil namelijk ook en je kunt niet zeggen zonder succes. Een uitgebreide review verschijnt later dit jaar op Carrepublic en Stylecowboys.

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.