16.09.2018

Nieuwe Jeep Cherokee, leuk voor de stad, maar nog leuker in de natuur


Jeep heeft misschien wel de leukste en meest toegankelijke Jeep van het gehele gamma, de Jeep Cherokee vernieuwd. Wie de Wrangler misschien te extreem vindt, de Renegade te klein, de Grand Cherokee .. precies erg ‘grand’ en de Compass net wat te weinig biedt komt vanzelf uit bij de Cherokee.

Om voor een Jeep Cherokee te kiezen maakt je wel anders dan al die anderen. Wie kiest voor Jeep kiest voor een bepaalde lifestyle, a way of life. Niet zoals nu lifestyle wordt gekoppeld aan je foto’s op Instagram. Nope lifestyle zoals lifestyle bedoeld is, freedom, open mind, je eigen keuzes maken en bepalen, weg van het reguliere, binnen en vooral buiten. Daar waar je het verschil maakt. In de auto niet gehinderd door waar je ook wilt rijden. In de stad prima, op de snelweg helemaal top, van de snelweg, het wordt al leuker en offroad de natuur in, hier wordt het pas echt leuk.

Want hoe je het ook keert en hoe graag de marketeers van Jeep ons willen laten geloven dat de Jeep Cherokee heel Urban is en een geweldige stadsauto is. We spreken het niet tegen maar een Jeep voelt zich toch het meest thuis in de natuur.

Cherokee

Het woord Cherokee komt oorspronkelijk uit het Choctaw (VS) en werd afgeleid van het woord Cha-la-kee (de indianen spraken de ‘r’ niet uit) en betekent “zij die in de bergen/grotten leven”. Dus laten we vooral de afkomst niet verloochenen. Een Jeep is een geweldige gezinsauto met een heel eigen karakter die zich letterlijk overal thuis voelt. Ons landje is te netjes, met altijd mooie wegen, dus kom rij je hier niet zo vaak off-road. Wie een Jeep gaat aanschaffen zou dat wel moeten doen om een klein beetje te begrijpen wat hierboven staat.

Het lijkt misschien door de voorkeur voor het merk dat je voortaan maar door de weilanden moet gaan rijden i.p.v. op de weg. Zo is het zeker niet bedoeld. Een Jeep Cherokee is een uiterst luxe en heerlijk rijdende SUV die zich moeiteloos kan meten op het gebied van comfort en veiligheid met vergelijkbare auto’s in dit segment. Bij Jeep krijg je er alleen wel iets extra’s bij en dat is wel degelijk uitzonderlijk.

180906_Jeep_New_Cherokee-Overland_01
180906_Jeep_New_Cherokee-Overland_01

Nieuw aan de Jeep Cherokee

De nieuwe Jeep Cherokee is op vrijwel alle punten aangepast en verbeterd waardoor en onderscheidt zich door nieuw design en reeks van extra technologische voorzieningen. Van binnen is het interieur gerestyled en met nieuwe materialen en biedt meer bagageruimte en -vakken. Jeep gelooft ook nog steeds, net als een aantal andere merken nog in dieselmotoren. Begin 2019 in de Cherokee in Nederland ook leverbaar met een 2,2-liter turbodieselmotor van 195 pk. De nieuwe 2 liter direct-ingespoten turbobenzinemotor met 272 pk volgt later in 2019. Nog steeds heb je de keuze uit drie 4×4-systemen met uitschakelbare achterwielaandrijving.

Tot het pakket van standaard en optionele veiligheidsvoorzieningen behoren onder andere Active Forward Collision Warning Plus-waarschuwingssysteem voor botsing op voor- of tegenligger (met voetgangerherkenning), Advanced Brake Assist-noodstopassistentie, adaptieve cruise-control ‘Plus’, LaneSense actieve rijbaanbewaking, Blind Spot Monitoring-dodehoekbewaking met detectie van kruisend verkeer achter de auto, ParkView-achteruitrijcamera en een actieve snelheidsbegrenzer alsmede acht airbags (standaard). De navigatie bestaat o.a. uit een 4e generatie Uconnect met 8,4-inch HD-touchscreen welke Apple CarPlay en Android AutoTM ondersteunt.

De nieuwe Jeep Cherokee is leverbaar in de uitvoeringen Limited en Overland. Later worden daar de Longitude en de Trailhawk als de ultieme offroad-versie aan toegevoegd. Met de meer dan 90 originele accessoires van Mopar kun je alsCherokee-bezitter je auto nog verder aan je persoonlijk wensen en behoeften aanpassen. Via Mopar Connect kun je gebruik maken van een aantal online diensten voor onder andere het inroepen van hulp in geval van nood en het beheer van de auto op afstand.

180906_Jeep_New_Cherokee-Overland_02
180906_Jeep_New_Cherokee-Overland_02
180906_Jeep_New_Cherokee-Overland_25
180906_Jeep_New_Cherokee-Overland_25
180912_Jeep_Cherokee_20
180912_Jeep_Cherokee_20

Jeep Cherokee : kleuren en extra’s

De Cherokee heeft een eigen kleurenpallet. Zo kun je kiezen uit tien verschillende lakkleuren: Bright White, Diamond Black, Velvet Red, Billet Silver, Granite Crystal, Light Brownstone, Firecracker Red, Hydro Blue (de laatste twee zijn voorbehouden aan de Cherokee Trailhawk) plus twee geheel nieuwe kleuren – Olive Green en Pearl White.

Naast de kleur kun je je Cherokee nog verder stylen verfraaien met lichtmetalen velgen die in verschillende designs verkrijgbaar zijn in 17 of 18 inch. En om het praktische gebruiksgemak van hun auto te verhogen bestaat er een keuze uit verschillende dakkoffers en zijn er allerlei handige oplossingen voor het meenemen van fietsen, surfplanken, ski’s en snowboards op het dak of op de trekhaak.

180906_jeep_New-Cherokee-int_03
180906_jeep_New-Cherokee-int_03
180906_jeep_New-Cherokee-int_01
180906_jeep_New-Cherokee-int_01
180906_jeep_New-Cherokee-int_12
180906_jeep_New-Cherokee-int_12
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.