16.06.2014

Nissan en Playstation onthullen toekomstvisie


Toekomstige superauto te zien in Gran Turismo 6

Nissan heeft de Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo onthuld. Met dit virtuele model blikt de fabrikant vooruit naar een eventuele, toekomstige superauto. De auto is ontworpen in nauwe samenwerking met Polyphony Digital Inc., de makers van Gran Turismo voor de PlayStation.

De Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo begon als een soort droom project voor ontwerptalenten van Nissan Design Europe. Dee kregen de vrije hand bij het ontwerpen van een superauto die ze in hun eigen Gran Turismo-droomgarage zouden willen parkeren. Nissan zag vervolgens zoveel potentieel in het design, dat een team gespecialiseerd in advanced engineering werd gevraagd een bijdrage aan het project te leveren. Een groep technici van het Nissan Technical Centre in Atsugi (Japan) nam deze taak op zich.

Nissan_Concept_2020_superauto
Nissan_Concept_2020_superauto

Mede dankzij de extra inbreng van deze technici biedt de Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo een vooruitblik op een superauto die Nissan zou kunnen ontwikkelen.

Vanaf juli kunnen liefhebbers de prestaties van de ‘nieuwste Nissan’ zelf beoordelen. Dan is hij te downloaden voor Gran Turismo 6. Gamers konden al racen met de Nissan GT-R en de Skyline-modellen. Wordt vervolgd…

Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo<br>
Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.