29.09.2014

Nissan presenteert de QASHQAI DIG-T 163


Nissan breidt het gamma van de QASHQAI begin volgend jaar uit met een nieuwe krachtige benzineversie. Dat is de DIG-T 163 met een 1,6-liter turbomotor met 120 kW vermogen. 

Nissan heeft de DIG-T 163-motor special afgestemd op het gebruik in de QASHQAI. De motor geeft het hoge koppel (max. 240 Nm) vooral bij lage en middelhoge toerentallen af. Verder mag de DIG-T 163 een aanhanger trekken met een gewicht van 1.500 kg*. Net als bij de andere DIG-T-krachtbronnen van Nissan is dat mogelijk dankzij de turbotechniek in combinatie met het brandstofinjectiesysteem. 

Ondanks de uitstekende prestaties met deze Nissan QASHQAI DIG-T 163 is een gemiddeld brandstofverbruik mogelijk van 5,6 l/100 km en een CO2-uitstoot van slechts 134 g/km.

De basisversie van de QASHQAI DIG-T 163 is het uitrustingsniveau Acenta en die wordt geleverd in combinatie met een handgeschakelde versnellingsbak en voorwielaandrijving. De uitrusting omvat onder meer ESP, zes airbags, airconditioning, cruisecontrol, een audiosysteem met cd-speler, aux- en USB-aansluiting en Bluetooth-connectiviteit. Ook led-dagrijverlichting, elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels en Hill Start Assist zijn standaard.

De Nissan Qashqai is vanaf november te bestellen. Vanaf januari 2015 zijn de eerste exemplaren bij de dealer beschikbaar. Prijzen maakt Nissan Nederland later dit jaar bekend. 

Nissan Qashqai Dig-T 163<br>
Nissan Qashqai Dig-T 163
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.