20.04.2014

Primeur: BMW presenteert BMW Vision Future Luxury in Beijing


BMW presenteert tijdens de autoshow van Beijjing (20-29 april 2014) de BMW Vision Future Luxury, een innovatie conceptauto die een indruk geeft hoe moderne luxe er volgens BMW in de toekomst uit kan gaan zien. 

Het studiemodel is zeer licht geconstrueerd door slim gebruik van koolstofvezel en aluminium. In het strakke, gestroomlijnde design zijn energiebesparende BMW Laserlight koplampen en organische LED-achterlichten (OLED’S) geïntegreerd. De conceptauto biedt nieuwe online functies van BMW ConnectedDrive en vernieuwende interfacetechnologie voor de bediening van diverse functies. De BMW Vision Future Luxury schittert als wereldprimeur op de autoshow van Beijing .

De BMW Vision Future Luxury is een voorbeeld van toekomstige mobiliteit zoals BMW die op de lange termijn zou kunnen zien. Autorijden moet voor alle inzittenden een exclusieve en geweldige ervaring zijn. De carrosseriestructuur en het interieur van de nieuwe conceptauto is grotendeels uit koolstofvezel en aluminium vervaardigd. De constructie is zeer stijf, zodat de B-stijl heel smal kan zijn en daarmee de portieropeningen zo groot mogelijk.

BMW_lux_portier
BMW_lux_portier
bmw_lux_back
bmw_lux_back

Het dashboard heeft een cockpitvorm. Drie aan elkaar gelinkte beeldschermen omringen de bestuurder. Dankzij een 3D-projectie vormen dashboard en displays voor het oog een vloeiend geheel. Het linkerscherm geeft vooral voertuiginformatie. De centrale display projecteert onder meer snelheidsmeter en toerenteller. Het rechterscherm, het Driver Information Display, biedt informatie voor de bestuurder. 

Een andere noviteit is de BMW Vision Head-Up Display. Die kan de bestuurder automatisch attenderen op bijvoorbeeld gevaarlijke situaties. Passagiers voorin en achterin beschikken over een eigen beeldscherm welke is gelinkt aan de Driver Information Display en BMW ConnectedDrive services, zodat iedereen in de auto afzonderlijk kan gamen, audio- en videostreamen.

bmw_lux_dashboard
bmw_lux_dashboard
bmw_lux_achter
bmw_lux_achter

De BMW Vision Future Luxury krijgt een langere wielbasis met een korte overhang voor en achter, en een lage daklijn. De lage luchtweerstand is mede bereikt door het Air Breather systeem achter de voorwielkasten en de in de C-stijl geïntegreerde luchtgeleiders. De dubbele koplampen zijn voorzien van BMW Laserlight. 

Ook innovatief is BMW Organic Light met OLED-technologie voor de achterlichten. Organische LED’s bestaat uit zeer dunne laagjes halfgeleiders. Het lichtgevende deel is vierhonderd keer zo dun als een menselijke haar. OLED’s zijn dan ook zeer flexibel, waardoor deze verlichting een ongekende vrijheid biedt bij ontwerpen voor interieur- en exterieurverlichting.

bmw_lux_lampen
bmw_lux_lampen
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.