[107
`

12.08.2020

Productieversie Lucid Air: range 832 kilometer op één accu


Grootste actieradius van een elektrische auto tot nu toe

We proberen al langer aan te geven dat range niet echt het onderwerp is als je kijkt naar elektrische auto’s. Slim ritmanagement gekoppeld aan je agenda en rekening houdend met je rijgedrag zijn in staat je te voorzien van de juiste adviezen als het gaat om efficiënt laden. Ook een eigen laadstation aan huis heeft echt een grote meerwaarde. Zeker in Nederland en België waar de afstanden gewoon een stuk korter zijn.

Toch blijft vaak de eerste vraag “hoe ver kan die”, alsof dat bij een benzine uitvoering ooit een onderwerp is geweest. Anyway het blijft EV-rijders nog wel even bezighouden. Wie graag af wil van het range dilemma wordt nu op z’n wenken bediend wat de auto-industrie staat niet stil.

Lucid Air: range 832 km

Vandaag maakt Lucid Motors bekend dat hun eerste productiemodel, de Lucid maar liefst 832 kilometer kan rijden op één volle accu. Volgens het bedrijf is dit de grootste actieradius die een elektrische auto tot nu toe heeft weten te behalen. De website van Lucid Air vermeld echter een range van 400 mijl (645 km). Het sprintje van 0 naar 100 km/u zou zelfs in minder dan 2.5 seconden gaan. En dat is snel, heel snel. We nemen aan dat er bij de aankomende introductie nog wel uitleg komt over de 832 km range.

De Lucid Air laat zich beschrijven als een luxueuze en sportieve elektrische sedan. Net als iedere andere EV-fabrikant meten ze zich het liefst met de elektrische auto’s van Elon Musk. Blijkbaar worden zijn auto’s nog steeds gezien als de norm. Nu zit daar wel een verhaal achter want het in 2007 opgerichte bedrijf in Californië (producent van batterijen en motoren voor voertuigen) haalde in 2016 Peter Rawlinson binnen als nieuwe CEO. Rawlinson was als voormalig R&D-topman van Tesla betrokken bij de ontwikkeling van Model S. Verlegen zijn ze bij Lucid Motors in ieder geval niet. De usp’s spreken voor zich:

  • De Lucid Air is de meest aerodynamische luxe auto ter wereld (met een aerodynamische luchtweerstand van 0.21)
  • Lucid Air heeft het meest uitgebreide sensorsysteem ooit (met maar liefst 32 sensoren van de Lucid DreamDrive-technologie)
  • Lucid Air wordt geproduceerd in een eigen fabriek in het Amerikaanse Casa Grande.
Lucid Air 900V+ technologie
Lucid Air 900V+ technologie

Snelst oplaadbare elektrische voertuig met 900V+ technologie

Lucid Air is tevens het snelst oplaadbare elektrische voertuig tot op heden met een oplaadsnelheid tot 1.930+ kilometer per uur. Dat komt neer op 32 kilometer per minuut.

Deze nieuwe norm voor de laadsnelheid is mogelijk dankzij de hoge 900V+technologie, de speciaal ontwikkelde lithium-ion-accucellen, een geavanceerd accu- en thermisch managementsysteem in combinatie met de de aandrijflijn van de Lucid Air.

Productversie wordt 10 september onthuld

De eerste productieversie van de Lucid Air wordt op 10 september 2020 a.s. onthuld. Het design wordt tentoongesteld tijdens een digitale presentatie, waarin veel nieuwe details (en de prijs van de auto) bekend worden gemaakt. De Lucid Air is overigens al wel te reserveren en aangezien Nederland in de tabel staat kun je voor 900 euro alvast een pre-order plaatsen. We zijn heel benieuwd naar deze in alle opzichten indrukwekkende nieuwe elektrische auto.

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.