10.10.2018

Range Rover Sport rijdt autonoom stratencircuit in Engeland


Een Range Rover Sport heeft zelfrijdend een route voltooid op de volgens Land Rover een van de meest uitdagende wegen van het Verenigd Koninkrijk. De Range Rover Sport wisselde succesvol van rijbaan, anticipeerde op het verkeer en nam moeiteloos rotondes op de Coventry Ring Road met snelheden tot 55 km/u.

De proef is onderdeel van een 22,5 miljoen euro kostend Brits overheidsproject, UK Autodrive, een driejarig programma dat deze maand eindigt. Voor het project werd de zelfrijdende technologie van Range Rover eerst succesvol getest op een afgesloten circuit voordat deze de openbare weg in Milton Keynes en Coventry op mocht.

De Range Rover Sport onderging diverse aanpassingen om zelfstandig te rijden. De adaptieve cruise control is voorzien van extra sensoren, RADAR en LIDAR. Gekoppeld aan het UK Autodrive onderzoeksproject is de auto in staat om autonoom rotondes nemen, verkeerslichten te herkennen, voetgangers te laten oversteken en fietsers en andere auto’s te ontwijken op complexe wegen. Daarnaast kan de auto zelfstandig parkeren.

Als onderdeel van UK Autodrive hebben Jaguar Land Rover technici ook onderzocht hoe de auto kan communiceren met zijn omgeving. De techniek gebruikt het internet om met voertuigen en bijvoorbeeld verkeerslichten te communiceren.

01-Range-Rover-Sport-rijdt-autonoom-op-ring-van-Coventry
01-Range-Rover-Sport-rijdt-autonoom-op-ring-van-Coventry
02-Range-Rover-Sport-rijdt-autonoom-op-ring-van-Coventry
02-Range-Rover-Sport-rijdt-autonoom-op-ring-van-Coventry
03-Range-Rover-Sport-rijdt-autonoom-op-ring-van-Coventry
03-Range-Rover-Sport-rijdt-autonoom-op-ring-van-Coventry
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.