[117
`

06.04.2016

TomTom lanceert verkeersinformatieplatform TomTom City


De missie voor TomTom City is om de filevertraging voor alle automobilisten te verkleinen.

TomTom heeft TomTom City gelanceerd, een nieuw verkeersinformatieplatform dat live verkeersinformatie levert aan consumenten en verkeersprofessionals. Het platform biedt de uitgebreide verkeersinformatie die TomTom per stad bezit en moet overheden, bedrijven en inwoners helpen om samen duurzame en efficiënte mobiliteit te realiseren.

TomTom City is te vinden op http://city.tomtom.com en toegankelijk vanaf elke computer, tablet of smartphone met internet. Het toont live gratis beschikbare verkeersinformatie, incidenten en andere data. Inmiddels zijn er 25 steden in achttien landen opgenomen, waaronder voor Nederland Den Haag en Amsterdam. Gedurende het jaar zullen steeds meer steden worden toegevoegd.

TomTom City is gebaseerd op de verkeersinformatie van TomTom navigatiesystemen. Ook is historische data over filedruk verwerkt, die afkomstig is uit onderzoeken zoals de TomTom Traffic Index.

De missie voor TomTom City is om de filevertraging voor alle automobilisten te verkleinen. Door gebruik te maken van de data van 450 miljoen navigatiesystemen wereldwijd moet TomTom in staat zijn automobilisten te helpen om samen het wegennet optimaal te gebruiken.

Met toenemende aantallen auto’s op de weg in de komende jaren en de opkomst van de zelfsturende auto, biedt TomTom City nieuwe manieren om met mobiliteit in steden om te gaan. Zowel automobilisten als verkeersprofessionals kunnen slimmere beslissingen nemen, filevertraging vermijden en zo verkeersopstoppingen voor iedereen verminderen. Hieronder een overzicht van de functies van TomTom City.

TomTom moderation tool
TomTom moderation tool

Realtime verkeersstatus:

TomTom City biedt een overzicht van de huidige verkeersinformatie in de stad. De statusindicatoren tonen de huidige gemiddelde snelheid die in de stad wordt gereden, vergeleken met de gemiddelde snelheid zonder opstoppingen; de ‘barometer’ toont de relatieve vertraging ten opzichte van vrije doorstroom; ook het aantal huidige incidenten in de stad worden getoond als cijfer en op de kaart. De informatie wordt elke minuut geüpdate.

Knelpunten:

TomTom City toont de ergste knelpunten gebaseerd op data van het afgelopen kwartaal. Deze informatie is samengevat in een ‘all day’-overzicht en gescheiden voor ochtend- en avondspits. De samenvattende informatie is beschikbaar op de kaart en ieder knelpunt kan individueel worden geselecteerd voor verdere details.

Road Event Reporter:

Deze nieuwe online toepassing kan overheden en verkeersprofessionals helpen om miljoenen weggebruikers binnen minuten te informeren over incidenten op het wegennet. Met een paar keer klikken kunnen zij werkelijke of geplande afsluitingen, omleidingen en andere verstoringen in de verkeersstroom melden.

Beschikbare steden bij lancering in Europa zijn: Aarhus (denemarken), Amsterdam, Den Haag, Berlijn, Bordeaux, Gent, Lodz (polen), London, Montpelier, Moskou en Parijs.

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.