Gadgets09.12.2016

Apple’s Carplay nu in meer dan 200 auto’s beschikbaar


Dat Apple geen eigen auto gaat maken is nu wel duidelijk, maar ze gaan wel verder inzetten op de techniek in auto’s. CarPlay, het operating systeem dat in auto’s gebruikt kan worden en dat lijkt op een soort simpele versie van iOS, komt volgens een lijst die 9to5Mac vond zijn er nu al meer dan 200 modellen auto die CarPlay ondersteunen. Daar zitten ook automakers als Audi, Honda Mitsubishi en Volkswagen bij.

Dat lijkt op het eerste gezicht meer dan concurrent Android Auto, die in beduidend minder modellen wordt ondersteund, maar die heeft dan weer het voordeel dat er inmiddels met elke telefoon die Android 5.0 of hoger heeft werkt. Een aparte versie van de app kan dan op de telefoon gedraaid worden en dat is wel makkelijk.

Uiteindelijk zal het een aantal jaar gaan duren voordat beide partijen (en al hun andere concurrenten) in de meeste auto’s zullen werken, dus voorlopig is het voor iedereen die niet van plan is een nieuwe auto te kopen of leasen geen issue. Is dat wel zo? Check dan gewoon even de lijst, voor de zekerheid.

[Afbeelding © Apple]

Jeroen

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys en de andere titels. Begonnen als content creator, en nu verantwoordelijk voor alle titels die vallen onder Dutchcowboys Media. Behalve liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online, is hij ook een autoliefhebber.