Gadgets28.02.2014

Connecteer je auto met de wereld via IFTTT


IFTTT nu ook voor Automatic

Altijd leuk om te zien als twee dingen waar je absoluut fan van bent mooi beginnen samen te werken. IFTTT (aka If This Then That) is een interessante manier om het internet aan het werk te zetten voor je. We schreven er eerder al over op Belgian Cowboys en we gebruiken het heel actief hier op de redactie. Het idee is heel simpel, je connecteert API’s van verschillende webservices aan elkaar door een simpele formule: als dit gebeurt, dan doe je dat. Al de meest populaire webservices werken al met IFTTT en ook verschillende hardware oplossingen. Sinds deze week is ook de Automatic auto app daarbij. 

De automatic auto app maakt je auto slimmer. De app connecteert via een hardware link aan de OBD connector in je wagen en daardoor kan je allerlei interessante info over je auto bekijken. 

Door de link tussen beide kan je dus scenario’s bedenken zoals hieronder – lijkt ons alvast heel leuk:

Nog maar enkele voorbeelden van de mogelijkheden<br>
Nog maar enkele voorbeelden van de mogelijkheden
Kris Hoet

Kris Hoet is Hoofdredacteur van Belgian Cowboys, maar in het dagelijkse leven vooral actief als Chief Innovation Officer bij Happiness. Als regelrechte petrolhead is hij mede-bezieler van Car Republic. Andere passies zijn fotografie & mountainbike.