Shareables24.05.2018

De handigste accessoires voor je autovakantie


Je bent ontzettend blij met je wagen, maar soms wil je toch graag nét iets meer mogelijkheden hebben als het op de uitrusting van je auto aankomt. Dit is uiteraard niet meteen een reden om een nieuwe auto aan te schaffen, het is in veel gevallen namelijk goed mogelijk om je auto uit te breiden met bepaalde opties. Vooral als je bijvoorbeeld het plan hebt om met de auto op vakantie te gaan, is het van belang dat je deze met accessoires zo goed mogelijk optimaliseert voor de aankomende reis. Hieronder delen we een paar voorbeelden met je.

Trekhaak

Wanneer je een autovakantie hebt geboekt, kan het betekenen dat je graag je slaapplaats meeneemt. Dit kan in de vorm van een tent die je in de achterbak vervoert, maar het kan ook zo zijn dat je graag met een caravan of vouwwagen op vakantie gaat. Als je auto dan geen trekhaak heeft, dan wordt dit lastig. Echter is het tegenwoordig mogelijk om zelf een trekhaak op je auto te bevestigen. Op het internet kun je, bijvoorbeeld bij Rameder, verschillende modellen trekhaken vinden. Zo tover je je auto binnen no-time om in een ideale vakantiewagen.

Zonneschermen

Wat de bestemming ook is, als je met een gezelschap reist, is het handig om zonneschermen in de auto te hebben. Sommige mensen zitten natuurlijk graag in de zon, maar voor degenen die hier toch snel last van hebben, zijn zonneschermen de ideale manier om de ramen af te schermen en zo kun je voorkomen dat passagiers langdurig in de zon moeten zitten.

Scherp blijven achter het stuur

Onlangs is er voor de iPhone een app verschenen, die kan voorkomen dat je in slaap valt achter het stuur. Dit kan vooral handig zijn wanneer je lange afstanden moet rijden of door eentonige gebieden heen reist. In dit artikel lees je alles over de Drive Awake app. Natuurlijk is het bij lange afstanden ook erg belangrijk om genoeg pauze te nemen. Voor beroepschauffeurs is dit al verplicht, maar ook voor reguliere bestuurders is het van belang om deze voorschriften in acht te nemen.

Kleedjes

Om als chauffeur scherp te blijven, is het soms niet mogelijk dat de verwarming erg hoog aan staat in de auto. Medepassagiers kunnen het dan, vooral ’s avonds en ’s nachts koud krijgen. Als je standaard een paar kleedjes in de auto hebt liggen, zal dit in ieder geval niet meer een probleem vormen. Fleecedekens zijn bijvoorbeeld dun en nemen daardoor weinig ruimte in, maar houden je passagiers wel voldoende warm.

Redactie Carrepublic

De redactie van Carrepublic schrijft dagelijks over nieuws uit de automotive industrie. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.