Shareables16.04.2015

Online autoverzekeringen vergelijken en afsluiten


Heb je een nieuwe auto gekocht en wil je deze voordelig verzekeren of vind jij je huidige autoverzekering te duur? Ga dan online aan de slag en kies ervoor om autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Je kunt niet alleen vergelijken op premie maar ook op voorwaarden. Uiteraard kies je voor een autoverzekering met een scherpe premie en uitstekende voorwaarden.

Vergelijken is besparen
Het is zonde om een verzekering af te sluiten die veel te duur is. Je kunt fors besparen op je autopremie door vooraf verzekeringen met elkaar te vergelijken. Als je gaat vergelijken heb je de keuze uit talloze verzekeraars die jouw auto goed kunnen verzekeren. Kies voor een onafhankelijke vergelijking zodat je altijd verzekerd bent van het beste advies.

Uit welke basisdekkingen kun je kiezen?
De dekking Wettelijke Aansprakelijkheid is altijd verplicht bij het afsluiten van een verzekering voor de auto. Hiermee wordt de schade gedekt die jij aan anderen toebrengt. Deze dekking kun je uitbreiden met een Beperkt Casco dekking. Hiermee is jouw auto onder andere tegen diefstal verzekerd. Heb je een compleet nieuwe auto aangeschaft? Dan kun je deze het beste Volledig Casco verzekeren. Daarmee wordt ook schade vergoed die je aan je eigen auto toebrengt.

Aanvullende dekkingen
Naast de Wettelijke Aansprakelijkheid, Beperkt Casco en Volledig Casco dekking, kun je ook kiezen voor een inzittendenverzekering. Hiermee verzeker je ook de personen die in jouw auto meerijden. De rechtsbijstandverzekering is er om je van juridisch advies te voorzien mocht er een ongeval of conflict in het verkeer plaatsvinden.

Veilig de weg op
Als je overtuigd bent van een scherpe premie die jou wordt aangeboden, dan kun je meestal gemakkelijk online je aanvraag indienen. Vaak wordt er eerst een voorlopige dekking afgegeven. Dat wil zeggen dat een verzekeraar kijkt of je aan de richtlijnen van de verzekeringsmaatschappij voldoet. Jouw schadeverleden, de snelheid en waarde van de auto en of je bijvoorbeeld een rijontzegging hebt gehad, spelen daarin een belangrijke rol. Als alles in orde is, kun je de autoverzekering probleemloos afsluiten. Bovendien heb je altijd 14 dagen bedenktijd na het indienen van een aanvraag en kun je kosteloos annuleren. Kortom, een betere garantie om veilig de weg op te gaan heb je niet!

Redactie Carrepublic

De redactie van Carrepublic schrijft dagelijks over nieuws uit de automotive industrie. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.