Shareables22.10.2019

Tweedehands trailer aanschaffen; alle mogelijkheden op een rijtje


Ben jij vervoerder van grote en zware ladingen en wil je jouw wagenpark uitbreiden? Dan betekent niet dat je hoeft te investeren in gloednieuwe materialen. Voor minder geld kun je prima tweedehands trailers aanschaffen waar je nog jaren plezier en profijt van kunt hebben. Natuurlijk wil je zo’n aankoop wel bij een betrouwbare aanbieder maken. Kijk daarom eens naar de gebruikte trucks & trailers van Nooteboom Trading, waar je goed onderhouden occasions vindt. Wij zetten hier alvast alle mogelijkheden op een rijtje waar je zoal uit kunt kiezen op het gebied van tweedehands trailers.

Vlakke trailer

Een vlakke trailer is een oplegger zonder iets erop; een leeg oppervlak dus. Ze zijn te verkrijgen in verschillende lengtes, met verschillend asconfiguraties en besturingssystemen. Er bestaan varianten die niet verder uitschuifbaar zijn, maar ook exemplaren die tot wel tweevoudig of drievoudig uitgeschoven kunnen worden.

Dieplader

Een dieplader wordt gebruikt voor het vervoer van hoge ondeelbare objecten. De laadruimte van deze oplegger bevindt zich tussen de nek en de achterste assen. Dit deel van het oppervlak is verlaagd, zodat een hogere lading vervoerd kan worden. Vervoer je een hoge lading op een gewone oplegger, dan kom je al snel uit op een hoogte die meer is dan toegelaten door het verkeersreglement. Dat is niet zonder reden; er kunnen dan problemen optreden bij het onder bruggen door rijden. De dieplader heeft als nadeel dat hij niet overdekt is en kan daarom alleen ingezet worden voor het vervoeren van objecten die geen hinder ondervinden van wind of water.

Megatrailer

Een megatrailer is een combinatie van een oplegger met een hoge aanhangwagen. Het bijzonder aan de megatrailer is zijn hoogte van 3 meter. Je kunt er 24 ton aan goederen in kwijt. Een megatrailer heeft een schuifzeilen dak of schuifdak waarbij via de achterkant en/of de zijkant plus de bovenkant gelost kan worden.

trailer
trailer

Semi dieplader

Een semi dieplader is vergelijkbaar in gebruik en ontwerp met een dieplader, met als voornaamste verschil dat het verlaagde deel niet onder de assen van oplegger uitkomt. Daardoor verlies je in capaciteit wat hoogte.

SPMT

Een SPMT is een vlak transportvoertuig met zeer veel hydraulisch aangedreven en onafhankelijk bestuurbare wielen. Ze zijn bedoeld voor het zeer nauwkeurig manoeuvreren met zeer grote en zware lasten, en hebben zo’n verticale bewegingsvrijheid dat ze zelfs geschikt zijn voor oneffen terrein. Ze kunnen zijdelings bewegen en om elk denkbeeldig middelpunt draaien. Daarom zijn ze buitengewoon geschikt voor de plaatsing van bijvoorbeeld grote en zware machines, procesinstallaties, bruggen, viaducten en (onderdelen van) schepen. Ze zijn er in verschillende maten en kunnen aan alle zijden met andere SPMT’s worden gekoppeld. Door ze te koppelen, kunnen grote lasten van vele duizenden tonnen met minimale bodemdruk kunnen worden verplaatst. Omdat ze slechts een zeer lage snelheid kunnen halen, zet je er geen tijdrecords mee en worden SPMT’s niet als normaal verkeer op de openbare weg toegelaten.

Tipper trailer

Een tipper trailer wordt ook wel een kipperoplegger genoemd. Het is in feit een grote, open laadbak op een oplegger met een afsluitend luik aan de achterkant. Je kunt de voorkant van de laadbak omhoog doen, waardoor je uit het luik aan de achterkant de lading kunt dumpen door het uit de trailer te laten zakken.

Container chassis / sideloader

Een container chassis is een oplegger die de mogelijkheid biedt om bijvoorbeeld zeecontainers te vervoeren. Sideloader betekent zijlader; de lading kan dus vanaf de zijkant geladen worden in plaats van vanaf de achterkant.

Redactie Carrepublic

De redactie van Carrepublic schrijft dagelijks over nieuws uit de automotive industrie. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.