[128
`

Shareables01.05.2017

Viral video: man verkoopt Vitara uit ’96 op spectaculaire wijze


Zo verkoop je een auto

De onderstaande viral video is om meerdere redenen te gek. Het idee is al leuk: maak een promotionele video om een ’96 Suzuki Vitara (verwachte verkoopprijs: pak ‘ beet 2000 euro) te verkopen. Die video, gemaakt door Eugene Romanovsky, is opgezet zoals veel autoreclames dat tegenwoordig ook doen: dramatische muziek, wervende teksten en prachtige beelden, inclusief hashtag #buymyvitara.

De moeite

Er zitten vermoedelijk genoeg manuren in deze video om de prijs van de Vitara te verdubbelen, als het schieten en monteren van de video betaald zou zijn. Het is fantastisch over de top om zo’n video te maken voor een auto die dat niet waard is.

Super grappig dus, en vermoedelijk ook één van de redenen dat deze video al bijna een miljoen keer bekeken is op YouTube. Eugene weet duidelijk hoe visuele effecten werken en misschien is het niks meer dan een hobbyproject dat bedoeld is om viraal te gaan en zo zijn exposure te vergroten. Nou, dat is dus gelukt: puik werk. Ik wil ook een Vitara. Uit ’96.

[Afbeeldingen © Eugene Romanovsky]

Jeroen

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys en de andere titels. Begonnen als content creator, en nu verantwoordelijk voor alle titels die vallen onder Dutchcowboys Media. Behalve liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online, is hij ook een autoliefhebber.