Nieuw31.08.2015

Suzuki presenteert de nieuwe compacte hatchback, de Baleno


Het gaat goed met Suzuki. In Nederland ligt het aantal registraties liefst 16% hoger dan vorig jaar rond deze tijd. Vooral de nieuwe modellen dragen bij aan het succes; de zeer ruime en zuinige Celerio en de stoere compacte SUV Vitara vallen in de smaak van het koperspubliek. Het modellenprogramma wordt begin volgend jaar uitgebreid met de volledig nieuwe Baleno.

Op de IAA in Frankfurt zal de autofabrikant de productieversie van de volledig nieuwe Baleno voor het eerst aan de wereld laten zien. Deze compacte hatchback combineert een stijvol design met een opvallend fors bemeten interieur- en bagageruimte. Ook is de Baleno uitgerust met diverse brandstof besparende technieken.

De Baleno is gebouwd op een geheel nieuw, ultra stijf maar lichtgewicht platform. Het model wordt uitgerust met een 1.0 BoosterJet, die behoort tot een nieuwe generatie hypermoderne motoren met direct ingespoten turbo. Daarnaast is de Baleno leverbaar met 1.2 DualJet motor in combinatie met SHVS techniek. “Smart Hybrid Vehicle by Suzuki” slaat energie op die vrijkomt bij het remmen. Hiermee kunnen o.a. elektronische componenten worden gevoed en kan de motor worden herstart en bovendien ondersteund tijdens het rijden en accelereren. Dit alles leidt er toe dat het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van de Baleno tot de laagste in zijn klasse behoren.

De nieuwe Baleno staat naar verwachting in het voorjaar van 2016 in de showroom van de Suzuki dealers. Prijzen en exacte uitvoeringen worden rondom de marktintroductie bekend gemaakt.

Jeroen

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys en de andere titels. Begonnen als content creator, en nu verantwoordelijk voor alle titels die vallen onder Dutchcowboys Media. Behalve liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online, is hij ook een autoliefhebber.