De zes uur van Spa-Francorchamps, geweldige start van het seizoen

De zes uur van Spa-Francorchamps, geweldige start van het seizoen

Vorig artikel Volgend artikel

Voor iedere autoliefhebber is de 6 Uur van Spa een absolute must see. Het circuit van Spa-Francorchamps, gelegen in de Belgische Ardennen, wordt door zowel autoliefhebber als door de coureurs vaak betiteld als het mooiste circuit ter wereld.

Op uitnodiging van Ford mochten wij de team prestaties van het Ford Chip Ganassi Racing-team van dichtbij meemaken. De debutant Fernando Alonso in WK langeafstandsracen pakte afgelopen zaterdag de overwinning in de 6 uur van Spa-Francorchamps.

Het Ford GT-trio Olivier Pla (F), Stefan Mücke (DE) en Billy Johnson (VS) greep na een lange strijd met de Porsche #91 van Richard Lietz en Gianmaria Bruni de winst in de GTE Pro klasse.

Ford SPA
2-Ford-GTs-from-above
Ford GTE Pro
Het circuit van Spa-Francorchamps
Circuit Spa-Francorchamps
Actie foto Ford

Ford team

Het Ford team heeft een intensief testprogramma gedurende de wintermaanden gehad en is klaar voor het seizoen. De concurrentie tijdens het WEC Super Season is sterker dan ooit. Ford krijgt onder andere te maken met Ferrari, BMW, Aston Martin en Porsche. Het circuit van Spa-Francorchamps in België is magisch en legendarisch te noemen. Het wordt dan ook gezien als een perfecte voorbereiding voor het superseizoen.

Denk bijvoorbeeld aan de 24 Uur van Le Mans. Ford zal deze zomer met vier Ford GT’s op Le Mans rijden met als ultieme doel om beide keren als eerste te eindigen en om het kampioenschap van zowel WEC als IMSA te winnen. De verwachting is dat het de meest competitieve strijd in de GTE Pro-klasse ooit zal zijn. Het wordt zwaar maar dat is precies de wat ze bij Ford willen. Hier zijn ze goed in. De circuits die ze gedurende dit seizoen aandoen, sluiten allemaal goed bij de Ford GT aan.

[Fotocredits © Ford Chip Ganassi Racing]
Onno Rompa

Onno is blogger op DutchCowboys, Travelvalley en StyleCowboys. Onno schrijft over technologische innovaties en trends en ontwikkelingen op het gebied van...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies