Algemeen18.11.2022

5 auto’s die zeer geschikt zijn als tweedehands bedrijfswagen


In economisch onzekere tijd denk je er waarschijnlijk wel twee keer over voordat je kiest voor een nieuwe auto. Gelukkig hoeft dat ook helemaal niet, want je kunt ook prima kiezen voor een tweedehands auto, ook als het gaat om een bedrijfswagen voor je ZZP’ers bestaan. Maar, welke kies je dan? Voor iedereen die met zijn handen werkt hebben we 5 auto’s geselecteerd die zeer geschikt zijn als tweedehands bedrijfswagen.

Ford Transit

Veel mensen waren fan van de Ford Connect, maar die is niet meer te bestellen. Geen probleem, want er is een andere ster binnen de line-up van Ford: de Ford Transit Custom. De Ford Transit heeft een 120 PK-variant met flinke trekkracht van 1.500 kilogram. Het laadvermogen is groot, maar eventueel te verhogen naar 910 kilogram. Het fijne is dat je ook als bestuurder erg comfortabel zit met veel beenruimte. Kortom, wil je ruimte en comfort, dan is Ford Transit er een om in het achterhoofd te houden.

Mercedes-Benz Vito

Eén van de bekendste, wat luxere bedrijfswagens is de Mercedes-Benz Vito. Deze bestelwagen bestaat al meer dan 25 jaar en wordt niet alleen ingezet voor ondernemers die in of om huizen en kantoren klussen: hij is ook zeer populair in de wereld van personenvervoer. Het voordeel van de Vito boven veel andere bedrijfswagens is dat hij geavanceerde veiligheids- en rijassistentiesystemen bevat, waardoor je je zowel comfortabel als extra veilig op de snelweg begeeft.

Renault Trafic

Renault Trafic kan net als Vito ook worden gebruikt voor personenvervoer, al zien we hem vooral rijden met daarin timmermannen, glazenwassers en andere klussers. Trafic heeft in zijn carrière hier en daar wel eens een facelift gekregen, maar welk type je ook koopt: dit is een heel fijne bedrijfswagen die lekker doorrijdt en er ook nog eens prima in orde uitziet.

Volkswagen Transporter

Er zijn weinig bestelbusjes zo oud als de Volkswagen Transporter. Nu koop je als tweedehands bolide waarschijnlijk geen Transporter uit het jaar 1950, maar Transporters van de afgelopen jaren zijn zeer geschikt om nog een tweede leven te geven. De Transporter is enorm betrouwbaar, eenvoudig te rijden en zien we heel veel op de weg: er zijn er meer dan tien miljoen van verkocht en het is de bestverkopende van in de geschiedenis van de automobiel.

Opel Vivaro

Opel Vivaro is wat minder spannend dan de bovenstaande bedrijfswagens, want hij laat zich erg makkelijk vergelijken met bijvoorbeeld busjes van Citroën, Fiat en Peugeot. Aan de andere kant is deze bestelwagen wat compacter en voelt hij als een personenwagen als we kijken naar het comfort. Er is bovendien ook een elektrische versie verkrijgbaar. Misschien is het allemaal niet heel spannend: het is een zeer solide keuze voor een tweedehands bedrijfswagen.

Jeroen

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys en de andere titels. Begonnen als content creator, en nu verantwoordelijk voor alle titels die vallen onder Dutchcowboys Media. Behalve liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online, is hij ook een autoliefhebber.