Technologie24.04.2014

Autonoom driften of burnout knopje?


De nieuwe hulpmiddelen komen er aan!

Dat verschillende auto- en technologiemerken met zelfrijdende auto’s bezig zijn is allang geen geheim meer. BMW liet op CES in januari zien dat ze nog een stapje verder willen gaan: de autonoom driftende auto. Hoe maak ik een auto die zelfstandig op de limiet kan rijden zeg maar. Van wie anders dan BMW.

BMW autonome drift
BMW autonome drift

Ik vond het alvast wel tof om te zien dat een automerk technologie gebruikte om rijden terug echt spannend te maken. De meeste technologie maakt het ecologischer, veiliger, efficiënter, … maar zelden spannender. Tenzij je je een P1 kan veroorloven natuurlijk.

In ieder geval, bij Ford moeten ze exact hetzelfde gedacht hebben. Zij introduceren namelijk standaard op de 2015 Mustang GT de ‘Line-Lock Software’. Die software zorgt er feitelijk simpelweg voor dat je veel makkelijker burnouts kan produceren. Ford zegt er wel meteen bij dat het enkel voor gebruik is op circuit. Mij allemaal eender hoor, leuke innovatie en op het lijf geschreven van de Ford Mustang.

Mustang Line-Lock burnout
Mustang Line-Lock burnout
Kris Hoet

Kris Hoet is Hoofdredacteur van Belgian Cowboys, maar in het dagelijkse leven vooral actief als Chief Innovation Officer bij Happiness. Als regelrechte petrolhead is hij mede-bezieler van Car Republic. Andere passies zijn fotografie & mountainbike.