Verwondering18.04.2020

Eerste Mario Kart-baan in Nederland op komst!


Driftkarten met obstakels bij Crazy Karts

Heugelijk nieuws voor iedere Mario Kart fan in Nederland! Lekker scheuren over Rainbow Road en strijden met Toad of Donkey Kong. Je kunt binnenkort je lol op, want binnenkort worden de deuren geopend van de allereerste Mario Kart-baan in Utrecht.

Eerste Mario Kart-baan in Nederland

Zodra de coronacrisis voorbij is kun je dus ‘in het echt’ gaan Mario Karten in Utrecht. Daar is een bedrijfshal ingericht om met diverse ‘Crazy Karts’ te gaan rijden. Het idee kwam uit Amerika en Nederland heeft de primeur te pakken om dit concept op de markt te brengen.

De karts hebben zwenkwielen aan de achterkant en aan de voorkant één sturend en aangedreven wiel. De karts zijn speciaal gebouwd om er goed mee te kunnen driften. En dat is natuurlijk wat je graag wilt. Het zorgt voor een unieke beleving!

Meer dan alleen racen op een kartbaan

Bij de kartbaan in Utrecht draait het niet alleen om het racen. Strategie, behendigheid en beleving zijn ook belangrijke pijlers. Zo zijn er diverse licht- en geluidseffecten die de activiteit nog leuker maken. Daarnaast worden er ook nog de ‘echte Mario Kart’ elementen aan de baan toegevoegd. Wat dacht je van olievlekken op de baan, zodat de coureurs langzamer moeten rijden?

Wij zijn overigens benieuwd of er ook regelmatig bananenschillen op het parcours gegooid zullen worden.

Opening van de Mario Kart-baan in Utrecht

Het is nog even afwachten voordat de deuren van het Kart-baan open gaan voor het grote publiek. De Coronacrisis heeft namelijk wat roet in het eten gegooid. Zo was het plan om de deuren in maart al te openen, maar dit is jammer genoeg niet gelukt. Het bedrijf moet de Coronacrisis afwachten.

Wij staan in ieder geval te popelen om er een kijkje te nemen!

Tim van Osta

Tim is een petrolhead in hart en nieren. Auto's, motoren en feitelijk alles wat mechanisch aangedreven wordt Tim heel gelukkig van. Tim schrijft artikelen voor Carrepublic, Dutch Cowboys en Style Cowboys.