Design08.03.2019

Gerestaureerde Golden Sahara II maakt debuut op autosalon Genève


In samenwerking met Klairmont Kollections, een museum in Chicago onthulde Goodyear tijdens de autosalon van Genève 2019 de gerestaureerde Golden Sahara II.

De Golden Sahara II is een uniek voertuig dat voornamelijk deel uitmaakt van de Amerikaanse autogeschiedenis. De iconische auto uit de jaren vijftig en zestig was één van de eerste concepten op het gebied van autonome voertuigen. In hoogtijdagen was de Golden Sahara II te zien op tv en in films waarna de auto bijna vijftig jaar stil stond in de garage.

Doorzichtige banden

De banden van de Golden Sahara zijn ontwikkeld door Goodyear en gemaakt van doorzichtig synthetisch rubber. Deze geven licht in slechte weersomstandigheden of wanneer de bestuurder het rempedaal intrapt.

Banden Golden Sahara II
Banden Golden Sahara II
Banden Golden Sahara II
Banden Golden Sahara II

De ontwerpers

De Golden Sahara II is ontworpen door Jim Street en George Barris. Zij zijn de legendarische ontwerpers van custom cars, voor het testen van nieuwe elektronische systemen. De auto was voorzien van een besturingsysteem met een op de luchtvaart geïnspireerde controlehendel voor het versnellen, remmen en sturen, en een automatisch remsysteem dat gebruikt maakt van sensoren om mogelijke hindernissen op de weg te detecteren.

Redactie Carrepublic

De redactie van Carrepublic schrijft dagelijks over nieuws uit de automotive industrie. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.