31.05.2020

Citroën Racing organiseert een virtuele racecompetitie


In PLAYWITHC3R5 kun je het opnemen tegen echte C3R5-coureurs

De autosport divisie van Citroën bekend als Citroën Racing organiseert een virtuele racecompetitie onder de naam Play With C3R5 kortweg #PLAYWITHC3R5. Iedereen die zich registreert kan het op de PC, PS4 of XBOX opnemen tegen echte C3R5-coureurs op een van de meest fraaie parcours van het officiële World Rally Championship. De registratie opent op 1 juni en er wordt geracet in de populaire game Dirt 2.0. De eerste rally start op 10 juni in Duitsland.

Virtuele racecompetitie

#PLAYWITHC3R5 is een virtuele racecompetitie waarin iedereen het onder gelijke omstandigheden tegen elkaar kan opnemen. Het kampioenschap telt 5 rally’s over alle soorten van ondergrond. Deze 5rally’s vinden plaats in Duitsland, Finland, Griekenland, Monte Carlo en Wales en bestaan elk uit twaalf uitdagende etappes.

Aan het einde van elke rally worden de punten toegekend. Voor de top 10 van het uiteindelijke algemeen klassement zijn er fraaie prijzen in de officiële Citroën Racing kleuren te winnen. Leuk detail: racen is mogelijk in vier verschillende kleurstellingen van de Citroën C3R5: de officiële kleurstelling èn drie door fans zelf gemaakt. Ook die inschrijving opent op 1 juni.

Kalender #PLAYWITHC3R5

  • Ronde #1 10-30 juni: ADAC Rally Deutschland
  • Ronde #2 10-30 juli: Rally Finland
  • Ronde #3 10-30 augustus: Rallye Monte Carlo
  • Ronde #4 10-30 september: Greece rally
  • Ronde #5 10-30 oktober: Wales Rally GB
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.