29.01.2015

De grote Dynamo Mindf*ck met een Fiat 500X


Mr. Magician Impossible verbaast ons op 15 meter afstand met ThePowerofX

Fiat lanceert dit jaar de hipste auto uit de 500-reeks tot nu toe,
de Fiat 500X. Voeg daar Mr. Magician Impossible aka Dynamo aan toe en je bent verzekerd van een mindfuck die zijn weerga niet kent.

Dynamo, de Britse goochelaar met de meest bizarre trucs van dit moment, was al te zien in een video met de Fiat 500X waarbij hij uit de auto stapt die hij daarna in zijn handen meeneemt. Met video is dat allemaal eenvoudig te doen dankzij Adobe’s rijke toolkit. In het echt is het allemaal net even anders, al is dat voor de Britse goochelaar van de buitencategorie niet echt een issue.

Hij heeft een voorliefde voor een groot podium en werkte al samen met onder andere Adidas en Pepsi en liet Robbie Williams verbijsterd achter in een tv-show. Hier in Londen mag hij de wereld verbazen voor Fiat. Het enige wat zeker is tijdens zijn show, is dat er een Fiat 500X tevoorschijn gaat komen. Het ‘how, where and when’ is aan Dynamo.

Magic in de Fiat 500X

Fiat weet zeker dat de 500X ook
magic is maar dan wel op een heel andere manier. Die magic vind je allerlei verborgen details. Je ziet ze wel maar beseft niet waar ze vandaan komen. Zeg maar Italiaanse mindfuck waarbij er ooit een de Fiatje 500 was.

Die eerste 500 is een icoon en kent meer gedaantes dan welke andere auto ooit. Het is niet alleen zijn totale verschijning, het zijn de details die hem zo bijzonder maken en de wagen de uitstraling en karakter hebben gegeven.

De eerste Fiat 500 met daarachter de nieuwe Fiat 500X
De eerste Fiat 500 met daarachter de nieuwe Fiat 500X

Details van de Fiat 500X

Wie op zoek gaat naar die details vindt ze terug in de nieuwe Fiat 500X, een
mindfuck zonder dat je het beseft. Daarvoor moet je beide wagens naast elkaar zien. Wie dat doet zal verbaasd zijn. De dubbele koplampen, de lijn boven de neus van de auto, de styling van de gril met het centrale logo, de luchtinlaat onder de gril, de verchroomde handgrepen, het silhouet van de auto, de verticale lampen aan de achterzijde, de vorm van het achterraam en de verchroomde brede handgreep met logo aan de achterkant. Wat is dus de nieuwe 500X? Een Fiat 500 met de X van X-factor. Hoezo mindfuck. Er is nog een opvallend aspect aan deze 500X: de wagen is eigenlijk zo bijzonder van design dat hij net zo goed 30 jaar geleden had kunnen worden ontworpen. En dat aspect geeft aan dat we hier te maken met een bijzondere auto.

Je zou hierdoor kunnen denken dat de 500X een opvolger is van de huidige 500, maar niets is minder waar. Dankzij al die bijzondere details is de 500X een volledig nieuwe en vooral hippe auto voor een brede doelgroep. Vele malen groter, ruimer, moderner en een auto waarbij de som der delen een nieuw tijdperk in moet gaan luiden voor Fiat. Wat Dynamo er mee gaat doen dat weten we niet maar wat ons betreft mag hij helemaal los. Wat hij gaat doen klopt volledig met zijn twee jaar geleden al verschenen autobografie ‘Nothing is Impossible’.

#thepowerofX
#thepowerofX
Mr. Magician Impossible Dynamo
Mr. Magician Impossible Dynamo

Om kwart over negen ’s avonds in Londen in een zaal met duizend genodigden, waaronder bekende bloggers, fashionista’s, bekende Londense celebrities
die inderdaad wereldberoemd zijn in hun geboorteplaats en journalisten vanuit alle hoeken op aarde is het zover en verschijnt mr. Magician Dynamo ‘on stage’. Een leeg podium, holograms komen te voorschijn uit het niets en blijkbaar kan Dynamo gaan zitten op een stoel die er niet is. In de lucht tekent hij de contouren van de 500X.

Je weet dan al wat er gaat komen maar als je met behulp van ThePowerOfX voor je ogen de splinternieuwe Fiat ziet verschijnen ben je sprakeloos. Deze Fiat 500X is magic. Bekijk de video en oordeel zelf maar. In de zaal op 15 meter afstand is het allemaal 10 maal spectaculairder, valt je mond open en stamel je alleen nog maar WoW. #thepowerofx

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.