Algemeen28.03.2022

Drie dingen om aan te denken als je je auto verkoopt


Ben je compleet op jouw bolide uitgekeken of denk je erover om te gaan leasen? Momenteel is het een goede markt om je auto te verkopen. Je kunt een auto snel online zetten op Marktplaats en verkopen, maar het is handig om eerst nog even hierbij stil te staan.

Grondig opruimen

Een auto heeft vele laatjes, opbergbakjes, kiertjes en hoekjes, waardoor de kans groot is dat er door de jaren heen veel op die plekken verdwijnt. Het is vanzelfsprekend dat je je auto even opruimt en schoonmaakt voordat je hem te koop zet. Dat staat wat knapper op de foto’s en zorgt ervoor dat je nog even overal langs gaat om te kijken of er niet nog spullen van jou in de auto liggen, voordat hij van eigenaar wisselt. Vergeet ook ‘vergeten’ plekken niet zoals onder de zonneklep en in het vak achter de stoelen, net als de hele ruimte onder en tussen de stoelen.

Doe je research

Op dit moment is de automarkt booming. Het is veel makkelijker om veel geld te krijgen voor een tweedehands auto dan tien jaar geleden. Denk dus niet alleen aan de prijs die je zelf realistisch vindt, maar kijk online wat andere auto’s van jouw type, merk en jaar doen op de bekende autoverkoopsites. Grote kans dat je waarschijnlijk zelfs meer kunt vragen dan je van tevoren had bedacht. Meteen slim om te kijken hoe je goede foto’s van jouw auto maakt. Zeker autobedrijven weten vaak de goede hoeken te bedenken per auto, dus kijk daar ook voor foto-inspiratie. Gecombineerd met goed opruimen zorg je ervoor dat je auto een stuk knapper overkomt, waardoor mensen er eerder op klikken.

Check hoe je hem gaat overschrijven

Er komen vervolgens waarschijnlijk biedingen binnen en voor je het weet is je auto verkocht. Dan ben je er echter nog niet, want de auto moet ook nog worden overgeschreven, zodat de nieuwe eigenaar geen verkeersboetes gaat rijden op jouw naam. Een auto overschrijven is in een handomdraai gedaan. Je hoeft er ook niet voor naar de RDW: je hoeft alleen te weten te komen waar het dichtstbijzijnde kentekenloket is. Dit zijn autobedrijven die de mogelijkheden hebben om kentekens van auto’s te wisselen van eigenaar. Ook een kentekenloket behoort tot de RDW-organisatie en er zijn er 750 in Nederland, waardoor je met de koper niet te ver hoeft te rijden om je bolide op een andere naam te zetten. Bovendien kun je er vaak ook makkelijk parkeren, ook met twee auto’s.

Uiteindelijk is één van de belangrijkste dingen om te bedenken als je je auto wil verkopen, hoe je dat gat zal opvullen. Ga je voortaan fietsen en met het OV, kies je een nieuwe koopauto, ga je voor een deelauto met je vrienden of misschien een lease, wat nu enorm trendy is? Veel succes met de verkoop -en het afscheid- van je auto!

[Fotocredits – F © Adobe Stock]

Redactie Carrepublic

De redactie van Carrepublic schrijft dagelijks over nieuws uit de automotive industrie. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.