Algemeen25.03.2022

Bij kleine schade kiezen voor een kleine ingreep?


Wanneer je last hebt van kleine lakschade, is het een beetje overbodig om gelijk een heel paneel over te laten spuiten. Bij bijvoorbeeld steenslag schade, of wanneer een klein deukje zorgt voor lakschade. Het niet behandelen van deze lakschade kan later voor grotere problemen zorgen, namelijk roestvorming. Gelukkig is er een goedkope manier om dit te voorkomen.

Kleine lakschade

Om te voorkomen dat roestvorming de kans krijgt bij kleine lakschade, wil je dit graag zo snel mogelijk aanpakken. Maar als je toch bezig ben, wil je er wel voor zorgen dat dit zo netjes mogelijk gebeurt. Om de schade zo netjes mogelijk te verhelpen wil je natuurlijk wel dezelfde kleur lak gebruiken als wat er op de auto zit, maar wel binnen een bepaald budget. Anders kun je net zo goed de auto bij een schadehersteller brengen.

Gelukkig bestaat er een auto lakstift. Een auto lakstift is een stift waarmee je gemakkelijk de lak kan bij stippen. Een lakstift heeft vrijwel geen voorbereiding nodig om te kunnen gebruiken op de auto. Door het makkelijke gebruik van een lakstift kun je het gemakkelijk zelf doen, er is namelijk ook geen grote ingreep nodig. Het enige wat je moet doen voordat je een lakstift gebruikt, is zorgen dat de schade die je wilt herstellen schoon is. Om ervoor te zorgen dat de lak uit de lakstift zo goed mogelijk hecht.

Auto lakstift in kleur

Wanneer je besluit de lakstift te gaan gebruiken om de schade te herstellen, wil je de lakstift natuurlijk wel in de juiste kleur hebben. Het voordeel van een lakstift is, dat deze in elke gewenste kleur te bestellen is. Zo kun j online veel verschillende kleuren bestellen. Maar wanneer jouw kleur er niet tussen zit kun je deze aan de hand van een kleurcode laten maken.

Wanneer je wel weet welke kleur jouw auto is, zegt nog niet dat je ook de kleurcode weet. Er zijn een paar manieren om achter de kleurcode van een auto te komen. Bij de meeste auto’s kun je van een sticker aflezen in welke kleur de auto geleverd is. Wanneer je deze sticker niet kunt vinden kun je ook, een lakstift auto bestellen op kenteken. De kleurcode van de auto is van fabriek uit kenteken geregistreerd, wat het makkelijk maakt om de juiste kleur te bestellen. Maar wanneer de auto niet meer in originele kleur verkeerd, kun je altijd nog de lak laten opmeten. Door de lak te meten kan de meter precies zien uit welke elementen de lak bestaat, om dezelfde lak weer te kunnen produceren.

Redactie Carrepublic

De redactie van Carrepublic schrijft dagelijks over nieuws uit de automotive industrie. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.