[100
`

Nieuw22.02.2019

Cupra Formentor: combi van een sportwagen met een SUV


Maakt zijn debuut in Genève

Cupra viert het eenjarige bestaan met de onthulling van de Formentor, een concept car die het midden houdt tussen een sportwagen en een SUV. Begin maart zal de Formentor zijn debuut maken op de Autosalon van Genève.

Toekomst van Cupra

De Formentor toont een glimp op de toekomst van Cupra. Dit studiemodel valt op door zijn design en onderscheidt zich met een interieur dat bestuurder en passagiers als een cocon omsluit. Het is een krachtige plug-in hybride die de voordelen van een sportwagen met die van een SUV combineert. Een formule voor succes, in een tijd waarin het cross-over segment flink aan het groeien is.

De Cupra Formentor ligt laag bij de grond om zijn sportiviteit te benadrukken. Dit komt tevens tot uiting in de lange motorkap en de brede schouderpartij. De twee kleuren van de carrosserie maken het silhouet van de Formentor visueel lichter, maar doen eveneens denken aan de kleurcombinaties van robuuste terreinwagens. In tegenstelling tot een traditionele SUV oogt de Cupra niet grof, maar juist hoogkwalitatief. Een gevoel dat wordt versterkt door het bijzondere ontwerp van de achterlichten en de matblauwe kleur van de Formentor.

Cupra-formentor-a-unique-concept-car
Cupra-formentor-a-unique-concept-car

Plug-in hybride

Voor de aandrijving van de CUPRA Formentor zorgt een benzine plug-in hybride aandrijflijn met 180 kW/245 pk. Dat hoge vermogen en het directe koppel van de elektromotor stellen de auto in staat tot prestaties die het verwachtingsniveau te boven gaan. De Formentor kan in alle situaties uit de voeten, dankzij een DSG-automaat met dubbele koppeling, het intelligente DCC-onderstel, een sperdifferentieel en het Progressive Steering-systeem.

En hoewel de Cupra Formentor is ontworpen voor maximale prestaties, beperkt zijn stekkerhybridetechniek het brandstofverbruik en de CO2-emissies. De Formentor is uitgerust met een relatief grote batterij, waardoor hij tot maximaal 50 kilometer ver kan komen op elektrische kracht alleen (WLTP).

Cupra-formentor-a-unique-concept-car
Cupra-formentor-a-unique-concept-car

Interieur

Bij een expressief uiterlijk hoort uiteraard ook een bijzonder innerlijk. Ook op dit gebied stelt de Cupra niet teleur. Het dashboard van de Formentor lijkt te zweven en loopt als een horizontale lijn van portier naar portier.

Het premiumkarakter wordt benadrukt door met leer en koolstofvezel beklede kuipstoelen en andere interieuraccenten in hoogglans zwart en donkerchroom.

De digitale cockpit geeft je toegang tot alle benodigde informatie. Het 10-inch scherm van het navigatiesysteem biedt gebruikers een legio aan functionaliteiten en connectiviteit.

Cupra-formentor-interieur
Cupra-formentor-interieur

Cupra Formentor

Meer zal er bekend worden tijdens de Autosalon van Genève. Daar is de Formentor ook voor het eerst voor het publiek te zien. De verwachtingen van dit nieuwe model zijn hooggespannen. Bij Cupra verwacht men dat dit het nog jonge merk een flinke boost gaat geven.

Redactie Carrepublic

De redactie van Carrepublic schrijft dagelijks over nieuws uit de automotive industrie. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.