Snelheid05.11.2021

Eerste kilometers op het circuit voor Cupra UrbanRebel


100 km/u in 3,2 seconden

Tijdens de IAA autoshow in München verraste Cupra de wereld afgelopen september met een nieuwe designvisie. Cupra verwoordde die visie in een racy show car, als voorbode van de toekomstige, 100% elektrische stadsauto. Deze Cupra UrbanRebel Concept is echter niet zomaar een showauto. Recent maakte hij namelijk zijn eerste snelle kilometers op het circuit.

Cupra’s nieuwe concept car weerspiegelt een radicale nieuwe visie van het sportieve merk. Het is een auto die elektrificatie afwisselt met duurzaamheid en performance. Vanuit stilstand tikt de UrbanRebel Concept in net iets meer dan drie seconden de 100 km/u al aan. Het geheim achter die performance car-waardige prestaties zijn de twee elektromotoren. “De auto heeft een continu vermogen van 250 kW en levert maximaal 320 kW voor maximale prestaties. Het is echt een ‘fun to drive’ auto, een gedurfd statement waarmee we laten zien dat elektrificatie allesbehalve saai is,” verklaart Dr. Werner Tietz, CUPRA’s Vice-president voor R&D.

Focus op aerodynamica

De Cupra UrbanRebel Concept is ontworpen om luchtweerstand zoveel mogelijk te beperken. Uiterlijk is hij te herkennen aan de forse luchtinlaten en -uitlaten en de oversized achterspoiler. De focus op aerodynamica zorgt ervoor dat de UrbanRebel Concept dicht op het asfalt ligt en volop grip heeft, waardoor hij bochten snel kan ronden zonder iets aan stabiliteit te verliezen. “Cupra’s unieke onderstel- en de besturingssetup zorgt voor een zeer scherpe handling,” aldus Tietz.

Jeroen

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys en de andere titels. Begonnen als content creator, en nu verantwoordelijk voor alle titels die vallen onder Dutchcowboys Media. Behalve liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online, is hij ook een autoliefhebber.