Nieuw21.04.2020

De vierde generatie Skoda Octavia, ruimer en slimmer dan ooit


De Skoda Octavia loopt inmiddels alweer een tijdje mee, 61 jaar om precies te zijn. In 1959 verscheel de eerste Skoda onder de naam Octavia. Nu, vier generaties verder is de Octavia ruimer en meer connected dan ooit. Benieuwd wat er allemaal veranderd is? Lees snel verder.

Skoda_Octavia_front_White
Skoda_Octavia_front_White

De vierde generatie Octavia, slimmer dan ooit

De eerste “moderne” Octavia verscheen in 1996 en was direct een succes. Ruimte en gebruiksgemak waren sleutelwoorden voor de Octavia. Toch hebben ze de nieuwe Octavia nog verder kunnen verbeteren, want de nieuwste Octavia heeft met 4,69 meter lengte en 1,83 meter breedte nog meer ruimte gekregen.

De nieuwe Octavia is uitgerust met de nieuwste type verlichting. Zo heeft de Octavia de nieuwe platte grill en vlakke LED kop- en Achterlampen met de optie tot Matrix-verlichting. Ook het interieur is compleet vernieuwd. Het eerste wat opvalt is het tweespaaks stuurwiel waarmee tot 14 functies te bedienen zijn. Ook heeft de Octavia het welbekende virtual cockpit gekregen met head-up display.

Verder is de nieuwe Skoda uitgerust met de DSG-automaat met shift-by-wire-technologie. Dit systeem geselecteerd elektronisch de versnellingen om nog functioneler te kunnen schakelen. Ook de grote versnellingskoop is verdwenen en vervangen voor een kleine schakelaar in het middenconsole.

Skoda_Octavia_interior
Skoda_Octavia_interior
Skoda_Octavia_head-up_display
Skoda_Octavia_head-up_display
Skoda_Octavia_shifter
Skoda_Octavia_shifter

De Octavia nu ook als hybride verkrijgbaar

De Octavia heeft een serie nieuwe motoren gekregen onder andere een plug-in hybride variant. De Octavia iV heeft een 1.4 benzinemotor gecombineerd met een elektromotor welke samen 204 pk produceren. De Octavia is ook leverbaar met motoren geschikt voor aardgas/groengas. Met een tankinhoud van 17,7 kilogram kan een actieradius behaald worden van 523 kilometer.

Skoda_Octavia_Front_Grey
Skoda_Octavia_Front_Grey
Skoda_Octavia_back_grey
Skoda_Octavia_back_grey

De levering van de nieuwe Octavia

Naar verwachting is de Skoda Octavia Combi in april te verwachten op de Nederlandse markt. De Hatchback wordt verwacht in de loop van mei. Prijzen en verdere specificaties worden later bekend gemaakt.

Tim van Osta

Tim is een petrolhead in hart en nieren. Auto's, motoren en feitelijk alles wat mechanisch aangedreven wordt Tim heel gelukkig van. Tim schrijft artikelen voor Carrepublic, Dutch Cowboys en Style Cowboys.