Nieuw25.03.2020

De Volvo XC90 nieuwer, beter en klaar voor de toekomst


Volvo maakt met de vernieuwde XC90 flinke stappen op het gebied van veiligheid en een nieuw motoraanbod. Zo is de vernieuwde XC90 completer dan ooit, heeft de Volvo nog maar 2 motoren beschikbaar op de XC90 en zijn alle veiligheidssystemen standaard geworden.

Ook is de XC90 nu standaard voorzien van 7 zitplaatsen met lederen bekleding.

Volvo voorziet de nieuwe uitvoering Business Pro van een nog uitgebreidere uitrusting:

  • Keyless Drive
  • DAB+ radio
  • Verwarmbaar stuurwiel.

Voor de Recharge T8 komt hier nog bovenop:

  • 4 zone Electronic Climate Control
  • Parkeerverwarming
  • Inscription exterieur elementen en geïntegreerde uitlaateindpijpen met zilverkleurige diffusor.

Bovendien heeft de Plug-in hybrid standaard zes Drive Modes: Pure, Hybrid, Power, AWD, Off Road en Individual.

Volvo_XC90_nog_luxer_schoner_en_veiliger
Volvo_XC90_nog_luxer_schoner_en_veiliger

Volvo XC90: motoren segment en prijzen

Allereerst gooit Volvo met hun vernieuwde XC90 de dieselmotor in de spreekwoordelijke container. Volvo geeft hiermee haar commitment en duurzaamheid vorm door de dieselmotor te schrappen.

De XC90 is verkrijgbaar in een benzinemotor B5 AWD Mild Hybrid met 250 pk. De andere motor is de Recharge T8 AWD Plug-in hybrid die we kennen uit onder andere de V60 en V90. Deze produceert in totaal een machtige 390 pk uit de gecombineerde benzine en elektromotor.

Zowel de B5 AWD als de Recharge T8 AWD zijn verkrijgbaar vanaf € 83.995 in de complete Business pro uitvoering. Volvo biedt zelfs voor de vernieuwde XC90 een abonnementsvorm aan via Care by Volvo. Je rijdt de vernieuwde XC90 dan vanaf € 1.349 per maand.

Doordat Volvo op de XC90 banden monteert met een lagere rolweerstand, hebben alle uitvoeringen een verlaagde uitstoot. Nog beter, als je kiest voor de XC90 Recharge T8 met 19- en 20-inch wielen komt de uitstoot op slechts 48 g/km uit waardoor het halftarief voor de wegenbelasting van toepassing is. Dat scheelt weer in de portemonnee.

De vernieuwde XC90 met de laatste snufjes

Volvo heeft weer een aantal prachtige opties beschikbaar op de XC90. De aankleding in de cabine van de XC90 heeft nog meer mogelijkheden gekregen. Zo zijn er een aantal vaste combinaties van bekleding, inleg- en hemelbekleding bijgekomen. Volvo komt in deze XC90 zelfs met een optie van woltextiel voor het interieur. Ook is het vanaf nu mogelijk om een ledervrij interieur te verkrijgen in de XC90.

Ook heeft het luchtzuiveringssysteem een upgrade gehad. Dit systeem, Advanced Air Cleaner, kan tot 95% van alle fijnstof in je auto tegenhouden. De mogelijkheid om je auto voor te verwarmen was er al, maar nu kan je middels het 9-inch Sensus-touchscreen of via de Volvo On Call-app de auto voorzuiveren.

Het geluidssysteem van Bower & Wilkins was al met recht subliem te noemen, maar zelfs dat hebben ze nog verder kunnen verbeteren. Onder meer een nieuwe conus, tweeters en een nieuwe versterker zijn geplaatst in de vernieuwde XC90. Ook heeft de XC90 een nieuwe “Jazz Club-modus” geïnspireerd op de Nefertiti Jazz Club uit Götenburg.

Volvo veiligheid nog verder vooruit

De vernieuwde XC90 komt nu standaard met Adaptieve Cruise Control, Pilot Assist en Intellisafe Surround (BLIS). Hiermee zijn nu alle beschikbare veiligheidssystemen standaard op de vernieuwde XC90. Ook is de topsnelheid begrenst op 180 km/uur en biedt de bestuurder ondersteuning op drukke wegen met meerdere rijstroken. Deze systemen ondersteunen de visie van Volvo dat er niemand meer zwaargewond raakt of overlijdt in een nieuwe Volvo. Volvo is hiermee koploper op het gebied van veiligheid.

Volvo_XC90_interieur_nog_luxer_schoner_en_veiliger
Volvo_XC90_interieur_nog_luxer_schoner_en_veiliger
Volvo_XC90_Bower&wilkins_nog_luxer_schoner_en_veiliger
Volvo_XC90_Bower&wilkins_nog_luxer_schoner_en_veiliger

De Vernieuwde XC90: klaar voor de toekomst

Met de XC90 zet Volvo een flinke stap richting de toekomst. De diesel is helemaal de deur uit, wat weer goed is voor de uitstoot. Volvo richt zijn pijlen op schone benzinemotoren en hybrides met het oog op milieu. Ook zijn nu alle veiligheidssysteem standaard geworden en wil Volvo zo voorkomen dat er doden en zwaargewonden vallen in het verkeer. Volvo is en blijft koploper op het gebied van veiligheid!

Tim van Osta

Tim is een petrolhead in hart en nieren. Auto's, motoren en feitelijk alles wat mechanisch aangedreven wordt Tim heel gelukkig van. Tim schrijft artikelen voor Carrepublic, Dutch Cowboys en Style Cowboys.

Verder lezen over Volvo

Volvo start met directe integratie van apparaten met Google Assistent

Volvo wordt de eerste autofabrikant die zijn auto's rechtstreeks integreert met apparaten die Google Assistent ondersteunen, een volgende stap in de verdere samenwerking tussen Volvo en Google.

Shareables10.01.2022

Volvo start met directe integratie van apparaten met Google Assistent

​10 leuke weetjes over de volgwagens in de Ronde van Vlaanderen

Op zondag 7 april 2019 was het weer zover, honderdduizenden toeschouwers langs de Vlaamse wegen die luidkeels hun favoriete renner aanmoedigen tijdens de toch legendarische Ronde van Vlaanderen. De hoofdrol is natuurlij...

Shareables15.04.2019

​10 leuke weetjes over de volgwagens in de Ronde van Vlaanderen

​Autonoom rijden; slapend van A naar B in nieuw concept Volvo 360c​

Het mobiliteitsvraagstuk vandaag de dag is boeiend en meer dan interessant. Hoe bewegen we ons in de toekomst veilig en betrouwbaar van A naar B? Vele honderden bedrijven waaronder de grote jongens werken mee aan studies...

Technologie06.09.2018

​Autonoom rijden; slapend van A naar B in nieuw concept Volvo 360c​

Pop-up Testdrive met de Volvo XC40 door hartje Amsterdam

De nieuwe Volvo XC40 is de vorige maand bekroond met de prestigieuze Europese titel ‘Auto van het Jaar 2018’. Een titel die natuurlijk zorgt voor veel belangstelling in ondermeer de verschillende showrooms. Volvo sp...

Shareables13.04.2018

Pop-up Testdrive met de Volvo XC40 door hartje Amsterdam

Volvo gaat tienduizenden zelfrijdende auto’s leveren aan Uber

Volvo gaat flink wat auto's leveren aan Uber. Tienduizenden, zo zeggen ze zelf in een persbericht. Het gaat om een variant van de XC60 SUV, gebaseerd op Volvo's Scalable Product Architecture (SPA) die tussen 2019 en 2021...

Nieuw20.11.2017

Volvo gaat tienduizenden zelfrijdende auto’s leveren aan Uber

Alle Volvo’s vanaf 2019 zijn elektrische auto’s

Vanaf 2019 heeft iedere auto die in een van de fabrieken van Volvo van de band rolt een elektrische motor. Volvo uit daarmee een hele duidelijke ambitie in de richting van elektrisch rijden, dat volgens CEO Håkan Samuel...

Hybrid05.07.2017

Alle Volvo’s vanaf 2019 zijn elektrische auto’s

"the time for electrification has come"
Jean-Claude Van Damme’s epic split voor Volvo gaat viraal

‘The Epic Split’ is de zesde live test van Volvo Trucks. Het is een vervolg op de eerdere virale hits die allemaal verschillende opvallende kenmerken van de majestueuze voertuigen hebben laten zien. Het doel van deze...

Shareables28.12.2013

Jean-Claude Van Damme’s epic split voor Volvo gaat viraal

Volvo Live Test 6