Shareables10.01.2022

Volvo start met directe integratie van apparaten met Google Assistent


Volvo wordt de eerste autofabrikant die zijn auto’s rechtstreeks integreert met apparaten die Google Assistent ondersteunen, een volgende stap in de verdere samenwerking tussen Volvo en Google.

Deze geplande directe integratie zorgt voor de meest naadloze verbinding tussen Google Assistant en auto’s tot nu toe, waardoor je functies in de auto kan bedienen door spraakopdrachten te geven aan voor Google Assistant geschikte thuis- en mobiele apparaten. Door je Volvo-auto te koppelen aan je Google-account, kunnen klanten in de auto rechtstreeks met Google praten en op afstand diverse functies bedienen, zoals de auto opwarmen op een koude winterdag of de auto op slot doen.

Voor de toekomst

De integratie met Google Assistant weerspiegelt de ambitie van Volvo om zijn klanten gemak en gemoedsrust te bieden, waarbij de lijst met beschikbare commando’s in de toekomst zal blijven groeien. Toekomstige functionaliteiten zijn onder meer oplaadplanning, waarmee klanten specifieke tijden kunnen instellen waarop ze willen dat hun auto begint met opladen, en meer.

"Volvo Car Group introduceerde als eerste Google-technologie en -diensten in onze auto's en we willen nu de eerste zijn die volledig integreert met apparaten die Google Assistant ondersteunen - het is een natuurlijke volgende stap in ons partnership met Google. Deze integratie stelt ons in staat om de klantervaring enorm te verbeteren, omdat het klanten de mogelijkheid geeft om hun auto gemakkelijk en veilig te beheren terwijl ze thuis of onderweg zijn, via elk persoonlijk apparaat dat beschikt over Google Assistant."

- Henrik Green, Chief Product Officer bij Volvo Cars

Google Assistant

Volvo Cars wil met de integratie van zijn auto’s met Google Assistant ook de voortdurende ontwikkeling van de onderneming naar volledige elektrificatie ondersteunen. Als gevolg daarvan wil het functies introduceren die klanten kunnen helpen het volledige CO2-emissiereducerende potentieel in hun volledig elektrische Volvo’s te bereiken.

In de toekomst wil Volvo het opladen net zo gemakkelijk maken als het productief is. Voor meer gevoelige commando’s – zoals het ontgrendelen van de auto – zorgt een authenticatieproces met twee factoren ervoor dat alleen de juiste mensen op het juiste moment de juiste informatie kunnen horen of openen.

De functionaliteit komt de komende maanden geleidelijk beschikbaar voor alle Volvo-rijders met een infotainment op basis van Android dat is verbonden met hun Volvo Cars-app en een apparaat dat Google Assistant ondersteunt, en in geselecteerde gebieden waar Google Assistant beschikbaar is.

Hey Google, warm up my Volvo.
Hey Google, warm up my Volvo.
Jeroen

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys en de andere titels. Begonnen als content creator, en nu verantwoordelijk voor alle titels die vallen onder Dutchcowboys Media. Behalve liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online, is hij ook een autoliefhebber.

Gerelateerde artikelen

De Volvo XC90 nieuwer, beter en klaar voor de toekomst

Volvo maakt met de vernieuwde XC90 flinke stappen op het gebied van veiligheid en een nieuw motoraanbod. Zo is de vernieuwde XC90 completer dan ooit, heeft de Volvo nog maar 2 motoren beschikbaar op de XC90 en zijn alle...

Nieuw25.03.2020

De Volvo XC90 nieuwer, beter en klaar voor de toekomst

Nieuw seizoen TopGear start morgen

De grootste car-show is vanaf morgen weer te zien op Viacom-zender Spike. Vier dagen geleden was de Engelse premiere van TopGear te zien. In het nieuwe seizoen nemen presentatoren Matt Leblanc, Chris Harris en Rory Reid...

Shareables20.02.2019

Nieuw seizoen TopGear start morgen

Alle Volvo’s vanaf 2019 zijn elektrische auto’s

Vanaf 2019 heeft iedere auto die in een van de fabrieken van Volvo van de band rolt een elektrische motor. Volvo uit daarmee een hele duidelijke ambitie in de richting van elektrisch rijden, dat volgens CEO Håkan Samuel...

Hybrid05.07.2017

Alle Volvo’s vanaf 2019 zijn elektrische auto’s

"the time for electrification has come"
Google richt autobedrijf op: Google Auto

Google heeft een autobedrijf opgericht, genaamd Google Auto. Het bedrijf heeft zich bij meerdere organisaties ingeschreven en is gelicenseerd autofabrikant. Dat meldt The Guardian op basis van verschillende documenten di...

Technologie04.08.2015

Google richt autobedrijf op: Google Auto

Start MINI productie in Nederland

Vorige week heeft Willem-Alexander de productie van de bekende MINI gestart in Nederland. Nadat hij zijn handtekening zette in het gastenboek van VDL Nedcar werd de autofabriek in Born officieel heropend. In de fabriek...

28.07.2014

Start MINI productie in Nederland

Autofabriek Nedcar in Nederland officieel heropend