Nieuw28.11.2019

Deze Xpeng P7 kost slechts een derde van een Tesla Model S


De Xpeng P7 is sinds kort beschikbaar voor pre-order. Met de auto denkt de oprichter van Xpeng een ware Tesla-killer te hebben ontwikkeld. Er wordt geconcurreerd op prijs, want de P7 kost slechts een derde van een Tesla Model S of Cybertruck.

Het in Guangzhou gevestigde Xpeng is een van de vele EV-startups in China die Tesla van de kroon willen stoten. De P7 is een sportsedan en kost tussen de 270.000 en 370.000 yuan (US $ 38.400 tot US $ 52.600). Een Tesla Model S kost in China al gauw het drievoudige. Volgens Xpeng zijn er al meer dan 15.000 pre-orders.

China telt honderden EV-makers

Slechts 10 dagen eerder pronkte Tesla met hun eerste voertuig dat in China is gemaakt, een goedkopere Model 3 met een prijs van 355.800 yuan (US $ 50.500). Tesla bouwt zijn eerste Gigafabriek buiten de VS in Shanghai, waar het onlangs is begonnen met de productie van de eerste voertuigen.

Tesla wordt geconfronteerd met de concurrentie van honderden EV-makers in China, waaronder Tesla-wannabes zoals WM Motors en NIO, laatstgenoemde met backing van Tencent. Xpeng lijkt de meest serieuze concurrent, en niet alleen omdat de auto’s van het bedrijf een opvallende gelijkenis vertonen met de ontwerpen van Tesla.

Xpeng aan geld geen gebrek

Xpeng heeft namelijk aan geld geen gebrek. Alibaba, IDG Capital en Xiaomi zijn investeerders. Het bedrijf haalde onlangs US $ 440 miljoen op aan financiering.

Tesla klaagde in maart voormalige werknemer Guangzhi Cao aan wegens het stelen van Tesla’s intellectuele eigendom. Tesla beweert dat Cao de gestolen informatie heeft doorgesluisd aan Xpeng, zijn nieuwe werkgever. Tesla’s design, technologie en zelfs hun business model werd gekopieerd door de Chinezen.

Tesla wees er ook op dat Xpeng functionaliteit heeft geïntroduceerd die vergelijkbaar is met hun Autopilot. Xpeng’s X-Pilot genaamd, werd gerealiseerd door voormalige Tesla-technici die nu bij Xpeng werken. Volgens Tesla heeft Xpeng tech buitgemaakt die “honderden miljoenen dollars” aan R&D heeft gekost.

xpeng
xpeng
Jeroen

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys en de andere titels. Begonnen als content creator, en nu verantwoordelijk voor alle titels die vallen onder Dutchcowboys Media. Behalve liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online, is hij ook een autoliefhebber.

Verder lezen over Elektrische auto

Dit is de Maserati GranCabrio Folgore Tignanello

Ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de Tignanello wijn, één van de meest invloedrijke rode wijnen die zijn tijd ver vooruit was, heeft Maserati een  Fuoriserie-versie gemaakt van zijn nieuwste model, de GranCabrio Folgore, de nieuwe 100% elektrische cabriolet van het merk uit Modena

Verwondering01.07.2024

Dit is de Maserati GranCabrio Folgore Tignanello

De voordelen en het gemak van elektrisch rijden

De zomer breekt aan en dat betekent voor veel mensen dat ze op vakantie gaan en op vakantie misschien wel een paar dagen (of de hele vakantie) een auto huren.

Electric24.07.2023

De voordelen en het gemak van elektrisch rijden

Alles wat je moet weten over het leasen van een elektrische auto

Elektrische auto’s worden steeds populairder. Dat is ook niet zo gek, want ze zijn op te laden. Dit betekent dat elektrische auto’s niet alleen goed zijn voor het milieu; ook je financiële situatie plukt er de vruchten van, vooral met de huidige brandstofprijzen.

Electric31.05.2023

Alles wat je moet weten over het leasen van een elektrische auto

5 afwegingen die je moet maken bij het afsluiten van een autoverzekering

Het is belangrijk dat je de goede autoverzekering afsluit. Niet alleen omdat het strafbaar is om onverzekerd rond te rijden, maar vooral om te voorkomen dat je flinke rekeningen moet gaan betalen.

Shareables25.05.2023

5 afwegingen die je moet maken bij het afsluiten van een autoverzekering

​Lanova laadpalen brengt slimme laadpaal op de markt

De opkomst van slimme apparaten is gigantisch. Na Smart tv’s, video deurbellen & slimme koelkasten komen nu ook de eerste slimme laadpalen op de markt. Doordat slimme apparaten met het internet verbonden zijn, wordt he...

Electric20.05.2021

​Lanova laadpalen brengt slimme laadpaal op de markt

4 redenen om zelf een laadpaal op eigen terrein te laten installeren

Heb je een elektrische auto, dan ben je afhankelijk van de aanwezigheid van laadpalen om ermee te kunnen rijden. In de wetenschap dat opladen een stuk langzamer gaat dan tanken, is het vooruitzicht om regelmatig te gaan...

Electric19.02.2021

4 redenen om zelf een laadpaal op eigen terrein te laten installeren

Jeep goes electric

Ook Jeep kon natuurlijk niet achterblijven in de elektrische golf die momenteel door de autoindustrie gonst. Het ene merk na de andere komt met een geëlektrificeerde versie van een van hun modellen. Jeep brengt de Reneg...

Hybrid31.08.2020

Jeep goes electric

De eerste volledig elektrische SUV van BMW is er!

BMW heeft de X3, één van de best verkopende modellen, 'geëlektrificeerd': de IX3. De populaire SUV was al zeer geliefd in Nederland en daar is dus nu ook een volledig elektrische versie van uitgekomen. Nederland is sa...

Electric21.07.2020

De eerste volledig elektrische SUV van BMW is er!