Nieuw02.02.2018

Elektrische motor moet Harley-Davidson uit het slop halen


Het gaat niet vreselijk goed met Harley-Davidson. Het merk, voor veel mensen synoniem voor vrijheid, had het afgelopen jaar alweer terugvallende resultaten, met een bijna tien procent vallende verkoop ten opzichte van het vorige jaar.

Het probleem dat Harley heeft is niet uniek: bijna alle motorbedrijven zitten met het probleem dat die connotatie tussen vrijheid en motoren vooral leeft bij de oudere generatie. Jongeren hebben beduidend minder interesse, dus moet er iets gaan gebeuren.

harley-davidson-electric-motorcycle-1
harley-davidson-electric-motorcycle-1

Om een jongere doelgroep aan te spreken gaat Harley-Davidson nu een elektrische motor maken. Ze hadden al een prototype, maar dat was nog niet heel indrukwekkend qua specificaties, ook al is het wel in de Avengers terecht gekomen als de motor van Scarlett Johansson vanwege de futuristische look.

Hoe die nieuwe elektrische motor er gaat uitzien is niet duidelijk, maar hij moet er wel over anderhalf jaar zijn. Daarmee zou Harley een positie kunnen innemen die vergelijkbaar is met die van Tesla als het gaat om elektrische motors.

Tegenstribbelen

Of de fanbase van Harley-Davidson daar heel blij mee gaat zijn? De kans is klein, want als er één doelgroep niet houdt van verandering is het die wel. Mensen met een Harley zijn toch vaak verliefd op het in tientallen jaren nauwelijks veranderde imago van de ‘outlaw’ die het merk uitstraalt. Een Harley heeft een specifiek uiterlijk en zelfs een specifiek geluid en dat moet wel kloppen.

Daar past zo’n nieuwerwetse elektrische speelgoedfiets niet bij. Maar Harley-Davidson moet wel iets, want die generatie gaat een keer de motor opzij zetten en als er niemand meer is die een nieuwe Harley koopt kun je van dat rotsvaste imago ook geen brood kopen.

[Afbeeldingen © Harley-Davidson /Corinne Bomont – Adobe Stock]

Jeroen

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys en de andere titels. Begonnen als content creator, en nu verantwoordelijk voor alle titels die vallen onder Dutchcowboys Media. Behalve liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online, is hij ook een autoliefhebber.

Verder lezen over Elektrische auto

De voordelen en het gemak van elektrisch rijden

De zomer breekt aan en dat betekent voor veel mensen dat ze op vakantie gaan en op vakantie misschien wel een paar dagen (of de hele vakantie) een auto huren.

Electric24.07.2023

De voordelen en het gemak van elektrisch rijden

Alles wat je moet weten over het leasen van een elektrische auto

Elektrische auto’s worden steeds populairder. Dat is ook niet zo gek, want ze zijn op te laden. Dit betekent dat elektrische auto’s niet alleen goed zijn voor het milieu; ook je financiële situatie plukt er de vruchten van, vooral met de huidige brandstofprijzen.

Electric31.05.2023

Alles wat je moet weten over het leasen van een elektrische auto

5 afwegingen die je moet maken bij het afsluiten van een autoverzekering

Het is belangrijk dat je de goede autoverzekering afsluit. Niet alleen omdat het strafbaar is om onverzekerd rond te rijden, maar vooral om te voorkomen dat je flinke rekeningen moet gaan betalen.

Shareables25.05.2023

5 afwegingen die je moet maken bij het afsluiten van een autoverzekering

​Lanova laadpalen brengt slimme laadpaal op de markt

De opkomst van slimme apparaten is gigantisch. Na Smart tv’s, video deurbellen & slimme koelkasten komen nu ook de eerste slimme laadpalen op de markt. Doordat slimme apparaten met het internet verbonden zijn, wordt he...

Electric20.05.2021

​Lanova laadpalen brengt slimme laadpaal op de markt

4 redenen om zelf een laadpaal op eigen terrein te laten installeren

Heb je een elektrische auto, dan ben je afhankelijk van de aanwezigheid van laadpalen om ermee te kunnen rijden. In de wetenschap dat opladen een stuk langzamer gaat dan tanken, is het vooruitzicht om regelmatig te gaan...

Electric19.02.2021

4 redenen om zelf een laadpaal op eigen terrein te laten installeren

Jeep goes electric

Ook Jeep kon natuurlijk niet achterblijven in de elektrische golf die momenteel door de autoindustrie gonst. Het ene merk na de andere komt met een geëlektrificeerde versie van een van hun modellen. Jeep brengt de Reneg...

Hybrid31.08.2020

Jeep goes electric

De eerste volledig elektrische SUV van BMW is er!

BMW heeft de X3, één van de best verkopende modellen, 'geëlektrificeerd': de IX3. De populaire SUV was al zeer geliefd in Nederland en daar is dus nu ook een volledig elektrische versie van uitgekomen. Nederland is sa...

Electric21.07.2020

De eerste volledig elektrische SUV van BMW is er!

Deze Xpeng P7 kost slechts een derde van een Tesla Model S

De Xpeng P7 is sinds kort beschikbaar voor pre-order. Met de auto denkt de oprichter van Xpeng een ware Tesla-killer te hebben ontwikkeld. Er wordt geconcurreerd op prijs, want de P7 kost slechts een derde van een Tesla...

Nieuw28.11.2019

Deze Xpeng P7 kost slechts een derde van een Tesla Model S