Nieuw10.09.2018

Officiële presentatie van de nieuwe BMW X3 M en BMW X4 M


BMW gaat het aanbod van vierwielaangedreven high-performance modellen verder uitbreiden. Dat gaan ze doen in het segment van de Sports Activity Vehicle (SAV) en Sports Activity Coupé (SAC). Het typerende high-performance karakter van BMW wordt doorgegeven aan twee BMW X-modellen waarvan de ontwikkeling reeds gestart is.

Tijdens het DTM-raceweekend op de Nürburgring (7-9 september 2018) werd met de prototypes van de BMW X3 M en BMW X4 M getest op het circuit. Hiermee maken de gecamoufleerde pre-productiemodellen nu ook hun publieksdebuut.

De Nürburgring is de vaste omgeving voor de voltooiing van het ultieme test- en tuningprogramma van het complete M-pakket, bestaande uit aandrijfsysteem, ophanging en aerodynamica.

BMW X3 M en X4 M

Met grote luchtinlaten aan de voorzijde, specifieke M-details voor optimale aerodynamica en een uitlaatsysteem met vier uitlaatpijpen die geïntegreerd zijn in de achterbumper zijn de modellen al in een vroeg stadium van de ontwikkelingsfase voorzien van typische BMW M-kenmerken.

Een technologisch hoogtepunt van de BMW X3 M en BMX X4 M is de nieuw ontwikkelde, hoogtoerige zescilinder-in-lijn motor met M TwinPower Turbo technologie.

Een ander deel van de ontwikkeling is de specifieke afstelling van de M xDrive-technologie die voor het eerst toegepast werd in de nieuwe BMW M5. Deze technologie zorgt bij de BMW X3 M en BMW X4 M voor een constante, superieure en prestatiegerichte overdracht van het motorvermogen naar de vier wielen.

Verdere M-specifieke ontwikkeling van de intelligente vierwielaandrijving garandeert maximale tractie en maximale verdeling van het aandrijfkoppel voor buitengewone dynamische rijeigenschappen. De wisselwerking met het actieve M-achterdifferentieel resulteert bij de BMW X3 M en BMW X4 M in een ongeëvenaard bochtengedrag, maximale wendbaarheid en precieze besturing in deze competitieve klasse.

Bmw-x3-m-prototype-b
Bmw-x3-m-prototype-b
bmw-x3-m-prototype-0
bmw-x3-m-prototype-0
bmw-x4-m-prototype-0
bmw-x4-m-prototype-0
Redactie Carrepublic

De redactie van Carrepublic schrijft dagelijks over nieuws uit de automotive industrie. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.

Verder lezen over BMW

Waarom de BMW iX geen level 3 zelfrijdende auto is (of ooit zal worden)

Technologie29.09.2021

Waarom de BMW iX geen level 3 zelfrijdende auto is (of ooit zal worden)

Ultimate deluxe pack: BMW X5 & BMW 745 Le X-drive

Het is natuurlijk geen toeval dat wij deze twee topmodellen van BMW naast elkaar gezet hebben tijdens onze test. Zowel de De BMW 7-serie 45 Le X-drive als de BMW X5 45e van BMW worden niet voor niets veelvuldig gebruikt...

Hybrid25.01.2021

Ultimate deluxe pack: BMW X5 & BMW 745 Le X-drive

BMW X2: de alleskunner

SUV's zijn te groot, sedans hebben een kleine kofferbak, hatchbacks zijn te laag. Geen probleem vond BMW die een paar jaar geleden het perfecte tussenmodel uitbracht: de BMW X2.

Nieuw13.01.2021

BMW X2: de alleskunner

Een extreme vierzitter: de BMW M8 Gran Coupé

Hij is sneller dan een Ferrari 458 en luxueuzer dan een de gemiddelde business sedan, de BMW M8 Gran Coupé. Combineer het beste van niet twee maar drie werelden in één auto. Een sportauto, luxueuze zakensedan met een...

Snelheid17.11.2020

Een extreme vierzitter: de BMW M8 Gran Coupé

BMW komt met de eerste M motorfiets ooit

BMW introduceert de eerste M performance motorfiets ooit, de BMW M 1000 RR. Aan de basis staat de S 1000 RR voor deze machine. Met een een vermogen van 212 pk bij 14.500 toeren en een gewicht van 192 kilo is de vermogens...

Motoren26.09.2020

BMW komt met de eerste M motorfiets ooit

De BMW R18 redesigned tot Dragster

De wereldberoemde Roland Sands is helemaal losgegaan op de nieuwe R18 chopper van BMW. Roland heeft zijn eigen interpretatie de vrije hand gegeven om, samen met zijn team, een straight line dragracer te bouwen van de R18...

Motoren16.08.2020

De BMW R18 redesigned tot Dragster

BMW 2-serie Gran Coupé: dit is wat je moet weten

Voor elke duizend euro heeft BMW een auto hebben ze ooit wel eens gezegd. Toen de BMW 2-serie uitkwam, veel het enthousiasme onder de beoogde doelgroep van BMW wat tegen. Toen er een coupé versie van de 2-serie uitkwam...

Nieuw12.08.2020

BMW 2-serie Gran Coupé: dit is wat je moet weten

Caféracer of stijlicoon: BMW R nineT

In 1923 ontwikkelde BMW het boxer motorblok voor motorfietsen en BMW past dit model nog steeds toe op diverse modellen. De term caféracer is ontstaan in de jaren '60 en de term weerspiegelde de snelle motorfietsen die w...

Motoren21.07.2020

Caféracer of stijlicoon: BMW R nineT