Spot een zeldzame Oranje Porsche op Koningsdag

Spot een zeldzame Oranje Porsche op Koningsdag

Vorig artikel Volgend artikel

Ben je een autoliefhebber en ben je bang dat je je een beetje gaat vervelen op Koningsdag (dinsdag 27 april), dan heeft Porsche vooral voor jeugdige carspotters een leuke opdracht. Op die dag krijg je de kans om drie zeldzame oranje Porsches op de foto te zetten.

Op Koningsdag rijden op drie verschillende routes rijden een Porsche 911 Carrera RS 2.7 uit 1973, een 911 Speedster uit 2019 – die voor deze gelegenheid deels oranje is gewrapt – en een unieke 911 Carrera S uit 2020 met de vingerafdruk van racelegende Gijs van Lennep op de voorklep.

De drie bijzondere Porsches doen op Koningsdag tussen 12.00 en 16.00 uur de volgende routes aan: de 911 Carrera RS 2.7 is te bewonderen in Het Gooi, de 911 Speedster rijdt tussen Amsterdam en Zandvoort, en de 911 Carrera S rijdt tussen Den Haag en Rotterdam. Via @porschegespot op Instagram krijg je informatie over de actuele locatie van de Porsches.

Naast de (deels) oranje lakkleur kenmerken de 911’s zich door hun zeldzaamheid: van de Carrera RS 2.7 zijn slechts 1.580 stuks gebouwd, van de 991 Speedster 1.948 exemplaren (als verwijzing naar het beginjaar van Porsche) en van de 992 Carrera S ter ere van Gijs van Lennep is er maar eentje.

Porsche_actie_Koningsdag

Wat je moet doen is een foto maken en deze op Instagram posten met de hashtag #porschegespot en daarbij @porschegespot taggen. Doe je dit, dan maak je kans op Porsche-waardige prijzen.

Hoofdprijs zijn tickets voor twee personen voor de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix op 3, 4 en 5 september, inclusief toegang tot de Ben Pon tribune. De tweede en derde plaats worden beloond met een Young Driver Experience op het circuit waarbij jongeren van 14 tot en met 17 jaar de kans krijgen om onder begeleiding van een Porsche instructeur zelf een aantal rondes te rijden op het circuit.

Porsche_Koningsdag
Redactie Carrepublic

De redactie van Carrepublic schrijft dagelijks over nieuws uit de automotive industrie. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.