Snelheid16.11.2017

De RAESR Tacyon Speed: de extreemste elektrische auto


RAESR is hard aan het werk om hun elektrische Hypercar, de Tacyon Speed, af te maken. De proof-of-concept auto ziet er sowieso al vreselijk futuristisch uit, maar met 1200 paardekracht is het ook een beest van een machine.

In onderstaande video kun je zien hoe de Tacyon Speed over zoutvlaktes heen gaat en dat lijkt meer Star Wars dan huidige realiteit. Dat heeft alles te maken met de styling van de Tacyon Speed, die bijna meer straaljager dan auto is. De Batmobile heeft het nakijken, zullen we maar zeggen. Als passagier zit je zelfs achter de chauffeur, om de aerodynamica te behouden!

De auto is echter wel degelijk echt: de onwaarschijnlijke power komt van zes samenwerkende direct-drive elektrische motoren die voor die waanzinnige power zorgen. De Kevlar en fiber body ziet er enorm stoer uit, maar is op het hoogste punt wel maar een meter hoog en twee meter breed. Typische supercar-maatjes dus. Handig voor in parkeergarages.

Dit is dus een elektrische auto, maar verwacht niet dat je hiermee eco-afstanden kunt gaan rijden op een volle batterij. Zou je er tegen beter weten in normaal mee gaan rijden, dan kun je er met een beetje geluk nog een kilometer of 250 uitpersen, maar dan sta je ook echt langs de kant van de weg.

raesr_01
raesr_01

Een auto als deze zou je ook alleen maar rijden voor het design, omdat je het kunt betalen (de prijs van deze is trouwens “als je moet vragen wat het kost, dan laat maar”) en omdat het gewoon een awesome auto is om naar te kijken.

Net zoals er meer dan genoeg duurzame elektrische auto’s zullen gaan komen in de toekomst, zullen ook de waanzinnige zonne-slurpers er zijn, en de Tacyon Speed neemt daar een mooi voorschot op. Wanneer we het eerste productiemodel mogen zien weet niemand, maar reken maar dat we het zullen horen als het zover is.

raesr_03
raesr_03
raesr_04
raesr_04
raesr_05
raesr_05

[Afbeeldingen © RAESR]

Jeroen

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys en de andere titels. Begonnen als content creator, en nu verantwoordelijk voor alle titels die vallen onder Dutchcowboys Media. Behalve liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online, is hij ook een autoliefhebber.

Verder lezen over Elektrische auto

De voordelen en het gemak van elektrisch rijden

De zomer breekt aan en dat betekent voor veel mensen dat ze op vakantie gaan en op vakantie misschien wel een paar dagen (of de hele vakantie) een auto huren.

Electric24.07.2023

De voordelen en het gemak van elektrisch rijden

Alles wat je moet weten over het leasen van een elektrische auto

Elektrische auto’s worden steeds populairder. Dat is ook niet zo gek, want ze zijn op te laden. Dit betekent dat elektrische auto’s niet alleen goed zijn voor het milieu; ook je financiële situatie plukt er de vruchten van, vooral met de huidige brandstofprijzen.

Electric31.05.2023

Alles wat je moet weten over het leasen van een elektrische auto

5 afwegingen die je moet maken bij het afsluiten van een autoverzekering

Het is belangrijk dat je de goede autoverzekering afsluit. Niet alleen omdat het strafbaar is om onverzekerd rond te rijden, maar vooral om te voorkomen dat je flinke rekeningen moet gaan betalen.

Shareables25.05.2023

5 afwegingen die je moet maken bij het afsluiten van een autoverzekering

​Lanova laadpalen brengt slimme laadpaal op de markt

De opkomst van slimme apparaten is gigantisch. Na Smart tv’s, video deurbellen & slimme koelkasten komen nu ook de eerste slimme laadpalen op de markt. Doordat slimme apparaten met het internet verbonden zijn, wordt he...

Electric20.05.2021

​Lanova laadpalen brengt slimme laadpaal op de markt

4 redenen om zelf een laadpaal op eigen terrein te laten installeren

Heb je een elektrische auto, dan ben je afhankelijk van de aanwezigheid van laadpalen om ermee te kunnen rijden. In de wetenschap dat opladen een stuk langzamer gaat dan tanken, is het vooruitzicht om regelmatig te gaan...

Electric19.02.2021

4 redenen om zelf een laadpaal op eigen terrein te laten installeren

Jeep goes electric

Ook Jeep kon natuurlijk niet achterblijven in de elektrische golf die momenteel door de autoindustrie gonst. Het ene merk na de andere komt met een geëlektrificeerde versie van een van hun modellen. Jeep brengt de Reneg...

Hybrid31.08.2020

Jeep goes electric

De eerste volledig elektrische SUV van BMW is er!

BMW heeft de X3, één van de best verkopende modellen, 'geëlektrificeerd': de IX3. De populaire SUV was al zeer geliefd in Nederland en daar is dus nu ook een volledig elektrische versie van uitgekomen. Nederland is sa...

Electric21.07.2020

De eerste volledig elektrische SUV van BMW is er!

Deze Xpeng P7 kost slechts een derde van een Tesla Model S

De Xpeng P7 is sinds kort beschikbaar voor pre-order. Met de auto denkt de oprichter van Xpeng een ware Tesla-killer te hebben ontwikkeld. Er wordt geconcurreerd op prijs, want de P7 kost slechts een derde van een Tesla...

Nieuw28.11.2019

Deze Xpeng P7 kost slechts een derde van een Tesla Model S