Snelheid30.09.2016

Hyundai toont concept-scheurijzer RN30 in Parijs


Vernieuwde i10 en i20 WRC preview ook erbij

De autosalon van Parijs blijft maar nieuws opleveren, dit keer van Hyundai. Die lieten daar een aantal vernieuwde modellen zien zoals de i10 en i30, de WRC-versie van de i20 en een indrukwekkende concept, de Hyundai N Concept RN30. Laten we daar maar mee beginnen: de RN30 is gebaseerd op de i30 en is een pure racemachine.

N Concept RN30

De RN30 maakt gebruik van een high-performance 2.0-liter turbobenzinemotor met een grotere turbo voor maximale kracht tijdens intensief rijden. Om dat te managen en de duurzaamheid van het blok te bevorderen, zijn de motorblokonderdelen gesmeed in plaats van gegoten. Het resultaat is een krachtbron met een vermogen van 279,5 kW (380 pk) en 451 Nm trekkracht.

01-Hyundai-RN30-Concept
01-Hyundai-RN30-Concept

High-performance

Een transmissie met een dubbele natteplaatkoppeling (DCT) weet alle trekkracht efficiënt te verwerken, reageert snel op schakelwissels en zorgt voor een abrupte acceleratie. Een all-wheel drive (AWD) zet het vermogen effectief om in maximale snelheid en grip. Alle N-modellen zijn ontwikkeld door gepassioneerde experts in Namyang: het hart van Hyundai’s wereldwijde onderzoek- en ontwikkelingscentrum, dat tot de grootste en modernste R&D-centra voor auto’s ter wereld behoort. Verder zijn de N-modellen tot de limiet getest op de Nürburgring, ’s werelds meest uitdagende circuit.

02-Hyundai-RN30-Concept
02-Hyundai-RN30-Concept
07-Hyundai-RN30-Concept
07-Hyundai-RN30-Concept
08-Hyundai-RN30-Concept
08-Hyundai-RN30-Concept

Hyundai i20 WRC

Het WRC-seizoen van 2017 belooft nog spectaculairder te worden, met aanpassingen aan het maximale vermogen (van 300 naar 380 pk), de grootte van de bodykits en het gereduceerde gewicht. De nieuwe versie van de i20 WRC speelt op al die veranderingen in dus dat belooft wat.

In de aanloop naar het nieuwe seizoen, te beginnen met de beroemde Rally van Monte Carlo in januari 2017, ondergaat de nieuwe wagen de laatste tests. Een van de testcoureurs is de Nederlander Kevin Abbring, die ook deel uitmaakt van het fabrieksteam van Hyundai Motorsport. Hij nam dit jaar deel aan onder meer de Rally van Finland, waar hij als negende eindigde.

01-WRC-i20-Preview
01-WRC-i20-Preview
02-WRC-i20-Preview
02-WRC-i20-Preview
03-WRC-i20-Preview
03-WRC-i20-Preview

Vernieuwde i10

Ook normale stervelingen zien wel eens graag een nieuw model langskomen waar ze in kunnen rijden, dus is er ook een nieuwe i10. Die heeft een ietwat opgefrist uiterlijk, waaronder de nieuwe grille die alle modellen van Hyundai gaan krijgen, nieuwe velgen en andere aangepaste details. Verder is de wegligging, de vering en demping opgewaardeerd en is de overbrenging van de besturing aangepast.

Intern is de i10 voorzien van een volledig geïntegreerd navigatiesysteem met 7-inch touchscreen met Apple CarPlay/Android Auto ondersteuning én een gratis zevenjarig abonnement op TomTom LIVE Services. Op het gebied van verkeersveiligheid is de nieuwe Hyundai i10 uitgerust met een Front Collision Warning System (FCWS) en Lane Departure Warning System (LDWS).

De i10
De i10
03-hyundai_i10_3_4_rear
03-hyundai_i10_3_4_rear
04-hyundai_i10_interior
04-hyundai_i10_interior

[Afbeeldingen © Hyundai]

Redactie Carrepublic

De redactie van Carrepublic schrijft dagelijks over nieuws uit de automotive industrie. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.

Verder lezen over Hyundai

Hyundai lanceert autodeelproject Mocean

Hyundai lanceert onder de naam Mocean een nieuw autodeelproject in Nederland. Deze unieke service maakt deel uit van een samenwerkingsverband met mobiliteitsaanbieder We Drive Solar en gaat van start met een pilot in Utrecht. Voor het autodeelproject stelt Hyundai twee exemplaren van zijn elektrische IONIQ 5 beschikbaar.

Algemeen10.02.2022

Hyundai lanceert autodeelproject Mocean

Hyundai verdubbeld de actieradius van de Kona Electric

Hyundai heeft voor de Kona electric twee accu pakketten beschikbaar. de kleine 39 kWh versie en de grote 64 kWh versie. Volgens de WLTP standaard zou de 64 kWh versie 484 kilometer ver moeten komen op een accu lading. Hy...

Electric16.08.2020

Hyundai verdubbeld de actieradius van de Kona Electric

Prototype Hyundai i20 N, de eerste beelden

De nieuwe Hyundai i20 N zit er aan te komen! Speciaal hiervoor geeft Hyundai een video vrij waarin een prototype van de gloednieuwe i20 N met camouflage in actie te zien is in winterse omstandigheden. De video's – opge...

Nieuw13.05.2020

Prototype Hyundai i20 N, de eerste beelden

Hyundai onthult meer details over de concept car Prophecy

Hyundai komt met nieuwe foto’s van de Prophecy concept car en zelfs twee walkaround-video’s van Luc Donckerwolke, Hoofd design bij Hyundai Motor Group. Lees snel verder.

Electric08.04.2020

Hyundai onthult meer details over de concept car Prophecy

Hyundai Personal Air Vehicle nieuwe mobiliteitsoplossing voor de toekomst

Het Zuid-Koreaanse Hyundai is een van de merken die in een hoog tempo transformeert van een traditionele autofabrikant tot een aanbieder op het gebied van toekomstige mobiliteitsoplossingen die nodig zijn in steeds meer...

Technologie20.12.2019

Hyundai Personal Air Vehicle nieuwe mobiliteitsoplossing voor de toekomst

Hyundai wil binnen 10 jaar de meest sexy auto’s maken

Hyuandai maakt hele goede auto's, maar qua design blinken ze op dit moment niet echt uit. Tijd om daar verandering in te brengen, zo zegt het bedrijf zelf. Vice president of Design SangYup Lee deed recent in een intervie...

Design07.08.2018

Hyundai wil binnen 10 jaar de meest sexy auto’s maken

Nieuwe concept wijst in elk geval de juiste richting uit
De eerste zelfrijdende waterstofauto is van Hyundai

Toen Hyundai op de CES van 2018 haar nieuwe NEXO waterstofauto presenteerde was het nieuws al indrukwekkend: 800 kilometer op één tank rijden, met minimale belasting voor het milieu. Alsof dat niet genoeg was gaat Hyu...

Hybrid05.02.2018

De eerste zelfrijdende waterstofauto is van Hyundai

Hyundai’s NEXO: de nieuwe generatie waterstofauto

Hyundai heeft op de CES het doek van hun nieuwste waterstofauto getrokken: de NEXO. Deze zogenaamde Fuel Cell Electric Vehicle heeft een indrukwekkende actieradius van wel 800 kilometer. Nu is Hyundai sowieso vol op duur...

Technologie09.01.2018

Hyundai’s NEXO: de nieuwe generatie waterstofauto

800 kilometer op één tank