[115
`

Technologie20.12.2019

Hyundai Personal Air Vehicle nieuwe mobiliteitsoplossing voor de toekomst


Het Zuid-Koreaanse Hyundai is een van de merken die in een hoog tempo transformeert van een traditionele autofabrikant tot een aanbieder op het gebied van toekomstige mobiliteitsoplossingen die nodig zijn in steeds meer overbevolkte steden. Op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, een van de grootste technologiebeurzen ter wereld, presenteert Hyundai begin januari hun nieuwste innovatie, de Personal Air Vehicle (PAV).

Deze Personal Air Vehicle (PAV) is de allereerste conceptversie van een kruising tussen een helikopter en een vliegende auto. De PAV is een van de initiatieven van Hyundai voor Urban Air Mobility (UAM) wat staat voor toekomstig personenvervoer door de lucht.

Hyundai Personal Air Vehicle en Purpose Built Vehicle

Op de CES presenteert Hyundai ook hun Purpose Built Vehicle (PBV). Deze PBV is een concept voor een voertuig met autonome rijtechnologie en onbeperkte mogelijkheden die verder gaan dan alleen functionaliteit voor een vervoermiddel. Net als de bovengenoemde PAV moet ook de PBV het forenzen eenvoudiger gaan maken. Meer details van deze PBV worden op de CES bekendgemaakt.

Deze twee toekomstige mobiliteitsoplossingen komen samen in een daarvoor nog te ontwikkelen Hub. Deze Hub is een start-/landingsplatform voor PAV’s en een aankomst-/vertrekpunt voor PBV’s. Ook dient deze Hub als ontmoetingsplek in steden voor diverse gemeenschappelijke activiteiten.

Hyundai ambities tot 2025

Voor de korte termijn heeft Hyundai sowieso de lat al heel hoog liggen als het gaat om de komende jaren. Hyundai heeft aangegeven voorop te willen lopen op het gebied van elektrificatie door op jaarbasis 670.000 elektrische voertuigen te verkopen. In 2025 hoopt Hyundai uit te groeien tot een van de drie grootste fabrikanten van batterij-elektrische en waterstof-elektrische auto’s.

Meer over deze mobiliteitsoplossingen van Hyundai worden op 6 januari 2020 gepresenteerd tijdens de 2020 editie van de CES in Las Vegas.

Hyundai impressie voor toekomstige voertuigen
Hyundai impressie voor toekomstige voertuigen
Redactie Carrepublic

De redactie van Carrepublic schrijft dagelijks over nieuws uit de automotive industrie. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.

Verder lezen over Hyundai

Hyundai lanceert autodeelproject Mocean

Hyundai lanceert onder de naam Mocean een nieuw autodeelproject in Nederland. Deze unieke service maakt deel uit van een samenwerkingsverband met mobiliteitsaanbieder We Drive Solar en gaat van start met een pilot in Utrecht. Voor het autodeelproject stelt Hyundai twee exemplaren van zijn elektrische IONIQ 5 beschikbaar.

Algemeen10.02.2022

Hyundai lanceert autodeelproject Mocean

Hyundai verdubbeld de actieradius van de Kona Electric

Hyundai heeft voor de Kona electric twee accu pakketten beschikbaar. de kleine 39 kWh versie en de grote 64 kWh versie. Volgens de WLTP standaard zou de 64 kWh versie 484 kilometer ver moeten komen op een accu lading. Hy...

Electric16.08.2020

Hyundai verdubbeld de actieradius van de Kona Electric

Prototype Hyundai i20 N, de eerste beelden

De nieuwe Hyundai i20 N zit er aan te komen! Speciaal hiervoor geeft Hyundai een video vrij waarin een prototype van de gloednieuwe i20 N met camouflage in actie te zien is in winterse omstandigheden. De video's – opge...

Nieuw13.05.2020

Prototype Hyundai i20 N, de eerste beelden

Hyundai onthult meer details over de concept car Prophecy

Hyundai komt met nieuwe foto’s van de Prophecy concept car en zelfs twee walkaround-video’s van Luc Donckerwolke, Hoofd design bij Hyundai Motor Group. Lees snel verder.

Electric08.04.2020

Hyundai onthult meer details over de concept car Prophecy

Hyundai wil binnen 10 jaar de meest sexy auto’s maken

Hyuandai maakt hele goede auto's, maar qua design blinken ze op dit moment niet echt uit. Tijd om daar verandering in te brengen, zo zegt het bedrijf zelf. Vice president of Design SangYup Lee deed recent in een intervie...

Design07.08.2018

Hyundai wil binnen 10 jaar de meest sexy auto’s maken

Nieuwe concept wijst in elk geval de juiste richting uit
De eerste zelfrijdende waterstofauto is van Hyundai

Toen Hyundai op de CES van 2018 haar nieuwe NEXO waterstofauto presenteerde was het nieuws al indrukwekkend: 800 kilometer op één tank rijden, met minimale belasting voor het milieu. Alsof dat niet genoeg was gaat Hyu...

Hybrid05.02.2018

De eerste zelfrijdende waterstofauto is van Hyundai

Hyundai’s NEXO: de nieuwe generatie waterstofauto

Hyundai heeft op de CES het doek van hun nieuwste waterstofauto getrokken: de NEXO. Deze zogenaamde Fuel Cell Electric Vehicle heeft een indrukwekkende actieradius van wel 800 kilometer. Nu is Hyundai sowieso vol op duur...

Technologie09.01.2018

Hyundai’s NEXO: de nieuwe generatie waterstofauto

800 kilometer op één tank
​Hyundai FCEV SUV​: eerste beelden van deze nieuwe waterstofauto

Hyundai heeft de eerste beelden vrijgegeven van een nieuwe waterstofauto, dat is gedaan tijdens een speciaal event in Seoul. In de Hyundai FCEV SUV zijn een aantal designkenmerken terug te vinden van de begin dit jaar in...

Nieuw17.08.2017

​Hyundai FCEV SUV​: eerste beelden van deze nieuwe waterstofauto