[104
`

Snelheid21.10.2018

Wordt de Formule E hét nieuwe race-evenement om te gaan kijken?


Steeds sneller, steeds populairder

Formula E rukt op, niet alleen in technologisch opzicht. De bloedsnelle races met elektrische auto’s worden steeds beter bekeken en gevolgd en dat wordt alleen maar aantrekkelijker naarmate ze sneller gaan. Terwijl de teams nu bezig zijn met testen voor het pre-seizoen in Valencia blijkt dat de verbeteringen aan de auto’s hu vruchten afwerpen. De rondetijden zijn met vijf seconden verbeterd, wat in de context van racen op dat niveau een enorme snelheidsboost is.

Dat heeft gedeeltelijk te maken met het nieuwe Generation 2 chassis, een verbeterde batterij die het mogelijk maakt om een race van 45 minuten in één ruk uit te rijden en een verbeterde power unit die minder geknepen wordt dan voorheen. De automakers als BMW, Audi en Nissan investeren fors in de technologie en dat betekent dat de snelheden en dus de races ook steeds interessanter worden.

formula-e-1
formula-e-1

Hele andere tak van sport

Het zorgt er namelijk ook voor dat de races heel spannend zijn, want de elektrische raceauto’s zijn heel erg aan elkaar gewaagd. De rondetijden verschillen op dit moment maar een seconde tussen de verschillende automakers en dat betekent dat het voornamelijk aan de coureurs te wijten is hoe een race verloopt. BMW heeft in deze pre-test heel goed gescoord en zette de snelste tijden neer, maar het had ook zomaar een ander team kunnen zijn.

Wat Formula E wel echt anders maakt is dat er dingen mogelijk zijn die met non-elektromotoren niet zo makkelijk te doen zijn. Zo is bijvoorbeeld Attack Mode een ding dat ‘echte’ racefans een beetje tegen de borst stuit. Die laat coureurs een tijdelijke powerboost krijgen doordat ze over een bepaalde plek op de track tijden, precies zoals…inderdaad…Mario Kart. Dat is niet voor iedereen, maar het geeft wel een heel andere dimensie aan zo’n race.

Naarmate elektrische auto’s belangrijker worden voor de grote automakers van de wereld is de kans heel groot dat Formula E steeds meer op de stoel van De F1 zal gaan zitten, maar zelfs nu al is FE toch best de moeite waard om een keer te gaan checken. Zeker, het maakt niet zoveel lawaai als de F1 dat doet, maar als je dat een probleem vindt zegt dat meer over je eigen mindset dan over deze racing league.

formula-e-2
formula-e-2

[Afbeeldingen © Formula E]

Jeroen

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys en de andere titels. Begonnen als content creator, en nu verantwoordelijk voor alle titels die vallen onder Dutchcowboys Media. Behalve liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online, is hij ook een autoliefhebber.

Verder lezen over Elektrische auto

De voordelen en het gemak van elektrisch rijden

De zomer breekt aan en dat betekent voor veel mensen dat ze op vakantie gaan en op vakantie misschien wel een paar dagen (of de hele vakantie) een auto huren.

Electric24.07.2023

De voordelen en het gemak van elektrisch rijden

Alles wat je moet weten over het leasen van een elektrische auto

Elektrische auto’s worden steeds populairder. Dat is ook niet zo gek, want ze zijn op te laden. Dit betekent dat elektrische auto’s niet alleen goed zijn voor het milieu; ook je financiële situatie plukt er de vruchten van, vooral met de huidige brandstofprijzen.

Electric31.05.2023

Alles wat je moet weten over het leasen van een elektrische auto

5 afwegingen die je moet maken bij het afsluiten van een autoverzekering

Het is belangrijk dat je de goede autoverzekering afsluit. Niet alleen omdat het strafbaar is om onverzekerd rond te rijden, maar vooral om te voorkomen dat je flinke rekeningen moet gaan betalen.

Shareables25.05.2023

5 afwegingen die je moet maken bij het afsluiten van een autoverzekering

​Lanova laadpalen brengt slimme laadpaal op de markt

De opkomst van slimme apparaten is gigantisch. Na Smart tv’s, video deurbellen & slimme koelkasten komen nu ook de eerste slimme laadpalen op de markt. Doordat slimme apparaten met het internet verbonden zijn, wordt he...

Electric20.05.2021

​Lanova laadpalen brengt slimme laadpaal op de markt

4 redenen om zelf een laadpaal op eigen terrein te laten installeren

Heb je een elektrische auto, dan ben je afhankelijk van de aanwezigheid van laadpalen om ermee te kunnen rijden. In de wetenschap dat opladen een stuk langzamer gaat dan tanken, is het vooruitzicht om regelmatig te gaan...

Electric19.02.2021

4 redenen om zelf een laadpaal op eigen terrein te laten installeren

Jeep goes electric

Ook Jeep kon natuurlijk niet achterblijven in de elektrische golf die momenteel door de autoindustrie gonst. Het ene merk na de andere komt met een geëlektrificeerde versie van een van hun modellen. Jeep brengt de Reneg...

Hybrid31.08.2020

Jeep goes electric

De eerste volledig elektrische SUV van BMW is er!

BMW heeft de X3, één van de best verkopende modellen, 'geëlektrificeerd': de IX3. De populaire SUV was al zeer geliefd in Nederland en daar is dus nu ook een volledig elektrische versie van uitgekomen. Nederland is sa...

Electric21.07.2020

De eerste volledig elektrische SUV van BMW is er!

Deze Xpeng P7 kost slechts een derde van een Tesla Model S

De Xpeng P7 is sinds kort beschikbaar voor pre-order. Met de auto denkt de oprichter van Xpeng een ware Tesla-killer te hebben ontwikkeld. Er wordt geconcurreerd op prijs, want de P7 kost slechts een derde van een Tesla...

Nieuw28.11.2019

Deze Xpeng P7 kost slechts een derde van een Tesla Model S