Electric10.01.2024

CES: Polestar komt met nieuwe Google automotive features


Polestar toont op de Android-stand van Google op de CES 2024 in Las Vegas de nieuwste innovaties die beschikbaar komen voor de modellen van het merk. Bezoekers van de techbeurs kunnen er in de Polestar 3 de nieuwste ingebouwde features van Google ervaren, inclusief een aantal nieuwe functies voor de Polestar 2.

Thomas Ingenlath, CEO van Polestar: “Google is een van onze belangrijkste technologiepartners. Sinds de lancering van de Polestar 2, ruim drie jaar geleden, hebben we het Android Automotive OS-ecosysteem uitgebreid met een lange lijst nieuwe apps en functionaliteiten. Onze sterke relatie met Google blijft nieuwe functies opleveren voor Polestar-rijders, en deze komen  ook dit jaar beschikbaar voor de Polestar 3 en de Polestar 4.”

Geplande routes in Google Maps

Google introduceert een nieuwe functie waarmee gebruikers trips kunnen plannen met Google Maps op hun Android- of iOS-apparaat en de geplande route eenvoudig naar de in de Polestar 2 ingebouwde Google Maps kunnen sturen. Deze nieuwe functie is per direct beschikbaar.

Browsen in de auto

Polestar was in 2021 met de lancering van de Vivaldi-browser in de Polestar 2 een early adopter op het gebied van browsen in de auto. Het merk begint nu met de uitrol van de bèta-versie van de nieuwe Chrome-browser. Polestar 2-rijders kunnen voortaan dan ook via hun vertrouwde en gebruiksvriendelijke browser het internet op wanneer ze geparkeerd staan.

Jeroen

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys en de andere titels. Begonnen als content creator, en nu verantwoordelijk voor alle titels die vallen onder Dutchcowboys Media. Behalve liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online, is hij ook een autoliefhebber.