Technologie26.05.2017

Elextra: Zwitserse EV-supercar zul je niet vaak tegenkomen


Slechts 100 op de wereld

Elextra. Nog nooit van gehoord? Wij ook niet. De Zwitserse automakers zijn echter van plan een heuse elektrische supercar te gaan produceren. Nu lijken er elke week wel nieuwe elektrische krachtpatsers om de hoek te komen, maar Elextra (het bedrijf, de auto heet ook zo) is wel van plan om op alle cilinders te gaan knallen als de auto in 2019 in de verkoop gaat.

elextra-3
elextra-3

Bescheiden

“Redefining the supercar” zeggen ze zelf met gepaste bescheidenheid op hun website. De twee motoren die in de auto komen gaan vierwielaandrijving leveren waarbij de voor- en achterwielen apart aangestuurd worden voor maximale grip. De 680 pk zorgt voor een 0-100 kilometer in minder dan 2,3 seconden. Dat is ook te danken aan het lage gewicht van de auto.

Door veel carbon fiber te gebruiken weten de Zwitsers ook extra actieradius uit de Elextra te halen. Als je gewoon 100 kilometer per uur rijdt kun je 600 kilometer ver komen zonder bij te laden.

Gek genoeg is de maximum snelheid wel begrensd op 250 kilometer per uur. Niet dat je echt de kans krijgt om harder te gaan dan dat, maar toch.

elextra-2
elextra-2
elextra-4
elextra-4

De Elextra ga je wel weinig zien, want net zoals andere supercars moet de oplage beperkt blijven. Er worden er maar 100 in totaal gemaakt en je moet per stuk tussen de 400- en 500.000 euro gaan neertellen. Begin volgend jaar zal er een prototype te zien zijn. Plannen voor na de eerste auto zijn er (nog) niet, maar dat zal allicht afhangen van hoe het loopt met dit model.

[Afbeeldingen © Elextra]

Jeroen

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys en de andere titels. Begonnen als content creator, en nu verantwoordelijk voor alle titels die vallen onder Dutchcowboys Media. Behalve liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online, is hij ook een autoliefhebber.

Verder lezen over Elektrische auto

De voordelen en het gemak van elektrisch rijden

De zomer breekt aan en dat betekent voor veel mensen dat ze op vakantie gaan en op vakantie misschien wel een paar dagen (of de hele vakantie) een auto huren.

Electric24.07.2023

De voordelen en het gemak van elektrisch rijden

Alles wat je moet weten over het leasen van een elektrische auto

Elektrische auto’s worden steeds populairder. Dat is ook niet zo gek, want ze zijn op te laden. Dit betekent dat elektrische auto’s niet alleen goed zijn voor het milieu; ook je financiële situatie plukt er de vruchten van, vooral met de huidige brandstofprijzen.

Electric31.05.2023

Alles wat je moet weten over het leasen van een elektrische auto

5 afwegingen die je moet maken bij het afsluiten van een autoverzekering

Het is belangrijk dat je de goede autoverzekering afsluit. Niet alleen omdat het strafbaar is om onverzekerd rond te rijden, maar vooral om te voorkomen dat je flinke rekeningen moet gaan betalen.

Shareables25.05.2023

5 afwegingen die je moet maken bij het afsluiten van een autoverzekering

​Lanova laadpalen brengt slimme laadpaal op de markt

De opkomst van slimme apparaten is gigantisch. Na Smart tv’s, video deurbellen & slimme koelkasten komen nu ook de eerste slimme laadpalen op de markt. Doordat slimme apparaten met het internet verbonden zijn, wordt he...

Electric20.05.2021

​Lanova laadpalen brengt slimme laadpaal op de markt

4 redenen om zelf een laadpaal op eigen terrein te laten installeren

Heb je een elektrische auto, dan ben je afhankelijk van de aanwezigheid van laadpalen om ermee te kunnen rijden. In de wetenschap dat opladen een stuk langzamer gaat dan tanken, is het vooruitzicht om regelmatig te gaan...

Electric19.02.2021

4 redenen om zelf een laadpaal op eigen terrein te laten installeren

Jeep goes electric

Ook Jeep kon natuurlijk niet achterblijven in de elektrische golf die momenteel door de autoindustrie gonst. Het ene merk na de andere komt met een geëlektrificeerde versie van een van hun modellen. Jeep brengt de Reneg...

Hybrid31.08.2020

Jeep goes electric

De eerste volledig elektrische SUV van BMW is er!

BMW heeft de X3, één van de best verkopende modellen, 'geëlektrificeerd': de IX3. De populaire SUV was al zeer geliefd in Nederland en daar is dus nu ook een volledig elektrische versie van uitgekomen. Nederland is sa...

Electric21.07.2020

De eerste volledig elektrische SUV van BMW is er!

Deze Xpeng P7 kost slechts een derde van een Tesla Model S

De Xpeng P7 is sinds kort beschikbaar voor pre-order. Met de auto denkt de oprichter van Xpeng een ware Tesla-killer te hebben ontwikkeld. Er wordt geconcurreerd op prijs, want de P7 kost slechts een derde van een Tesla...

Nieuw28.11.2019

Deze Xpeng P7 kost slechts een derde van een Tesla Model S