[110
`

Nieuw17.08.2017

​Hyundai FCEV SUV​: eerste beelden van deze nieuwe waterstofauto


Hyundai heeft de eerste beelden vrijgegeven van een nieuwe waterstofauto, dat is gedaan tijdens een speciaal event in Seoul. In de Hyundai FCEV SUV zijn een aantal designkenmerken terug te vinden van de begin dit jaar in Genève onthulde Hyundai FE (Future Eco) Fuel Cell Concept.

De naam van het nieuwe model zal tijdens de CES in Las Vegas in januari 2018 bekendgemaakt worden. De marktintroductie staat gepland voor begin 2018 in Korea en later dat jaar ook in de Verenigde Staten en Europa.

Waterstoftechnologie

Hyundai is sinds 2013 al toonaangevend op het gebied van auto’s met waterstoftechnologie, onder meer met de in serie gebouwde ix35 Fuel Cell, uiteraard zetten ze hier ook voor de toekomst vol op in, met als ultieme doel een volledig emissievrije Hydrogen Energy Society.

De FCEV SUV borduurt voort op Hyundai’s toewijding aan het introduceren van 14 nieuwe eco-voertuigen vóór 2020. Het gaat hier om 5 hybridemodellen, 4 plug-in hybrides, 4 elektrisch aangedreven auto’s en 1 brandstofcelauto. Ook de Hyundai IONIQ maakt deel uit van dit duurzame modellenoffensief.

Hyundai-Motors-Next-Gen-Fuel-Cell-SUV-2
Hyundai-Motors-Next-Gen-Fuel-Cell-SUV-2
Hyundai-Motors-Next-Gen-Fuel-Cell-SUV-6
Hyundai-Motors-Next-Gen-Fuel-Cell-SUV-6
Hyundai-Motors-Next-Gen-Fuel-Cell-SUV-7
Hyundai-Motors-Next-Gen-Fuel-Cell-SUV-7

Vormgeving

In dit nieuwe model zijn veel designelementen te herkennen van het eerder onthulde studiemodel. Organische en vloeiende vormen kenmerken het uiterlijk. De ontwerpers hebben zich laten inspireren door de natuur, om precies te zijn stromend water. Vormtechnisch natuurlijk een knipoog naar de emissie, die bestaat alleen uit waterdamp als restproduct van de brandstofcel die waterstof omzet in energie voor de elektromotor en H2O.

Brandstofcel

De nieuwe FCEV SUV is voorzien van de vierde generatie brandstofcel van Hyundai. Die is het resultaat van een evolutionaire ontwikkeling sinds de komst van de eerste in serie geproduceerde brandstofcelauto op waterstof in 2013.

De brandstofcel in de nieuwe FCEV SUV is 9% efficiënter en bovendien lichter en krachtiger. Het vermogen van de elektromotor is 20% hoger en bedraagt nu 119,7 kW (163 pk). De nieuwe waterstofauto biedt een actieradius tot aan maar liefst 800 kilometer, volgens NEDC.

Ook is het opstarten van de brandstofcel bij lagere buitentemperaturen mogelijk, nu gaat dat tot wel -30 graden Celsius.

Waterstoftankstations

Hyundai investeert samen met andere internationale automerken en bedrijven de komende 5 jaar in totaal tien miljard euro in waterstofgerelateerde producten. Dat alles onder de noemer Hydrogen Council.

Veel aandacht gaat uit naar uitbreiding van de infrastructuur; dus het realiseren van waterstoftankstations. In Nederland zijn er nu tankstations in Rhoon en Helmond. Nieuwe komen er in Den Haag, Schiphol, Rotterdam-Den Haag Airport, Utrecht, Apeldoorn/Deventer, Oude Tonge en Delfzijl.

Waterstofauto krijgt een naam op CES 2018

Tijdens de CES 2018 geeft Hyundai de nieuwe waterstofauto niet alleen een naam, maar zal het ook een aantal nieuwe technologieën presenteren. Zoals de Intelligent Personal Cockpit, een cockpit die is voorzien van diverse sensoren die reageren op stem en handsignalen. Hierdoor moet het bedienen van deze waterstofauto nog gemakkelijker worden.

hyundai_waterstofauto_2018_ces_3-800
hyundai_waterstofauto_2018_ces_3-800
Redactie Carrepublic

De redactie van Carrepublic schrijft dagelijks over nieuws uit de automotive industrie. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.

Verder lezen over Hyundai

Hyundai lanceert autodeelproject Mocean

Hyundai lanceert onder de naam Mocean een nieuw autodeelproject in Nederland. Deze unieke service maakt deel uit van een samenwerkingsverband met mobiliteitsaanbieder We Drive Solar en gaat van start met een pilot in Utrecht. Voor het autodeelproject stelt Hyundai twee exemplaren van zijn elektrische IONIQ 5 beschikbaar.

Algemeen10.02.2022

Hyundai lanceert autodeelproject Mocean

Hyundai verdubbeld de actieradius van de Kona Electric

Hyundai heeft voor de Kona electric twee accu pakketten beschikbaar. de kleine 39 kWh versie en de grote 64 kWh versie. Volgens de WLTP standaard zou de 64 kWh versie 484 kilometer ver moeten komen op een accu lading. Hy...

Electric16.08.2020

Hyundai verdubbeld de actieradius van de Kona Electric

Prototype Hyundai i20 N, de eerste beelden

De nieuwe Hyundai i20 N zit er aan te komen! Speciaal hiervoor geeft Hyundai een video vrij waarin een prototype van de gloednieuwe i20 N met camouflage in actie te zien is in winterse omstandigheden. De video's – opge...

Nieuw13.05.2020

Prototype Hyundai i20 N, de eerste beelden

Hyundai onthult meer details over de concept car Prophecy

Hyundai komt met nieuwe foto’s van de Prophecy concept car en zelfs twee walkaround-video’s van Luc Donckerwolke, Hoofd design bij Hyundai Motor Group. Lees snel verder.

Electric08.04.2020

Hyundai onthult meer details over de concept car Prophecy

Hyundai Personal Air Vehicle nieuwe mobiliteitsoplossing voor de toekomst

Het Zuid-Koreaanse Hyundai is een van de merken die in een hoog tempo transformeert van een traditionele autofabrikant tot een aanbieder op het gebied van toekomstige mobiliteitsoplossingen die nodig zijn in steeds meer...

Technologie20.12.2019

Hyundai Personal Air Vehicle nieuwe mobiliteitsoplossing voor de toekomst

Hyundai wil binnen 10 jaar de meest sexy auto’s maken

Hyuandai maakt hele goede auto's, maar qua design blinken ze op dit moment niet echt uit. Tijd om daar verandering in te brengen, zo zegt het bedrijf zelf. Vice president of Design SangYup Lee deed recent in een intervie...

Design07.08.2018

Hyundai wil binnen 10 jaar de meest sexy auto’s maken

Nieuwe concept wijst in elk geval de juiste richting uit
De eerste zelfrijdende waterstofauto is van Hyundai

Toen Hyundai op de CES van 2018 haar nieuwe NEXO waterstofauto presenteerde was het nieuws al indrukwekkend: 800 kilometer op één tank rijden, met minimale belasting voor het milieu. Alsof dat niet genoeg was gaat Hyu...

Hybrid05.02.2018

De eerste zelfrijdende waterstofauto is van Hyundai

Hyundai’s NEXO: de nieuwe generatie waterstofauto

Hyundai heeft op de CES het doek van hun nieuwste waterstofauto getrokken: de NEXO. Deze zogenaamde Fuel Cell Electric Vehicle heeft een indrukwekkende actieradius van wel 800 kilometer. Nu is Hyundai sowieso vol op duur...

Technologie09.01.2018

Hyundai’s NEXO: de nieuwe generatie waterstofauto

800 kilometer op één tank