Nieuw30.10.2015

​Ontwijk Honda-rijders en oranje auto’s


Ga je vandaag de weg nog op? Blijf dan op flinke afstand van alle Honda’s die je tegenkomt. Honda-rijders maken namelijk de meeste brokken. Per 1.000 auto’s die betrokken zijn bij een ongeluk, gaat het in 7,1 gevallen om een auto van dit Japanse merk.

Dit blijkt uit onderzoek van Nu.nl aan de hand van gegevens van Rijkswaterstaat. Ook hobby-coureurs met een Mercedes-Benz en Volkswagen kun je beter mijden. Tenzij je zin hebt om je autoverzekering aan te spreken natuurlijk. Volkswagen staat op 1 als het om absolute getallen gaat. Deze wagens worden namelijk het meest verkocht in Nederland. Honda komt niet eens voor in de top 10 van meeste verkopen en presteert het toch om bovenaan te eindigen.

Tijdstip en kleur
Het is niet gek dat de meeste ongevallen in de ochtend- en avondspits gebeuren. De Nederlandse snelwegen staan dan namelijk ramvol auto’s van allerlei merken, groottes en in alle mogelijke kleuren. Vooral op donderdag tussen 17.00 en 18.00 uur is het risico dat je een deuk oploopt hoog. Wissel van baan bij het zien van een oranje auto, want dit blijkt de gevaarlijkste kleur te zijn. Van alle 20.691 oranje auto’s in ons land, hebben er 127 een ongeval gehad. Weer een reden om geen bolide in deze onpopulaire Hollandse tint aan te schaffen. In absolute aantallen zijn wegen waar 50 kilometer gereden wordt het gevaarlijkst.

Honda komt met hybride sportwagen
Honda-rijders mogen dan brokkenpiloten zijn, de autofabrikant zelf ziet de ontwikkeling van een nieuwe elektrische sportwagen nog steeds zitten. Deze week werd bekend dat de autogigant werkt aan een volledig elektrische sportcoupé met wel 4 elektromotoren. Het zou om een broertje voor de kersverse NSX gaan. Het totale vermogen ligt op 350 pk. Het racebeest moet ongeveer 1.600 kg gaan wegen en maakt de springt naar 100 kilometer per uur in zo’n 3.5 seconden. Wanneer hij op de markt wordt gebracht is nog onbekend.

Redactie Carrepublic

De redactie van Carrepublic schrijft dagelijks over nieuws uit de automotive industrie. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.