Nieuw03.02.2015

Renault introduceert de Kadjar


Grote broer van de Renault Captur

Na het succes van de Renault Captur, introduceert Renault nu de Kadjar. De nieuwe crossover in het C-segment onderscheidt zich met een vloeiend design en een sportieve uitstraling
. De Kadjar maakt zijn publieksdebuut tijdens de Autosalon van Genève (5-15 maart) en verschijnt in juni op de Nederlandse markt. De prijzen van de nieuwe Kadjar worden op een later moment bekendgemaakt.

De nieuwe Renault Kadjar staat op het modulaire platform CMF-C/D van de Alliantie Renault-Nissan. De crossover trekt vooral in de passievolle introductiekleur ‘Rouge Flamme’ alle aandacht naar zich toe. Zijn gedurfde design is meer dan een knipoog naar dat van de Renault Captur Concept en de DeZir, de spectaculair gelijnde sportcoupé van Renault. De afmetingen (4,45 m lang en 1,84 m breed) en de lage daklijn (1,60 m) accentueren zijn sportieve ontwerp.

1-Renault-Kadjar
1-Renault-Kadjar
3-Renault-Kadjar
3-Renault-Kadjar
7-Renault-Kadjar
7-Renault-Kadjar
Renault_Kadjar
Renault_Kadjar
8-Renault-Kadjar
8-Renault-Kadjar

Avontuurlijk karakter

De krachtige uitstraling van de Renault Kadjar krijgt een extra dimensie door de C-shape LED dagrijverlichting en de Full-LED koplampen. Die leveren met een 20 % hogere lichtopbrengst beter zicht dan halogeenkoplampen.

De opmerkelijke lichtsignatuur van de achterlichten impliceert een golfbeweging en is geïnspireerd op die van de Renault Captur Concept. De grote wielen (tot wel 19″), de zwarte wielkastverbreders, de aluminiumkleurige dakrails, de bumperbescherming vóór en achter in combinatie met de relatief grote bodemvrijheid van 190 mm accentueren het avontuurlijke karakter van de Kadjar.


SUV, hatchback én stationwagon

Op subtiele wijze combineert de Kadjar eigenschappen van een SUV, een hatchback en een stationwagon. De keuze uit twee- en vierwielaandrijving (met drie standen: Auto, LOCK en 2WD) is een typisch SUV-kenmerk. Voor zijn flexibele interieur vond de Kadjar inspiratie in stationwagons. De achterbank (60:40 deelbaar) laat zich vanuit de bagageruimte gemakkelijk en snel neerklappen. De laadvloer kent twee posities: een voor een vlakke laadvloer, de andere voor zo veel mogelijk bagageruimte (max. 472 liter met de achterbank rechtop). Voor het vervoer van lange voorwerpen kan ook de leuning van de passagiersstoel neergeklapt worden.

Hoogwaardige interieurafwerking

Wie in de Kadjar plaatsneemt, ervaart direct de eigenschappen van een hatchback: de sportieve zitpositie, het comfort en de hoogwaardige interieurafwerking. De materialen zijn van een hoge kwaliteit en voelen bovendien zacht aan.

Het gedurfde design van de versnellingspook is duidelijk geïnspireerd op dat van het exterieur. Voor een extra ruimtelijk gevoel levert Renault een groot panoramadak.

Het instrumentarium bestaat uit een 7″ TFT-kleurenscherm. Daarbij is de Kadjar leverbaar met R-Link 2, het innovatieve multimedia- en navigatiesysteem uit die andere crossover van Renault, de nieuwe Espace.

Ondanks zijn riante afmetingen is de Kadjar extra behendig. De draaicirkel bedraagt een bescheiden 10,7 m. Renault biedt verder de keuze uit diverse motoren, die mede dankzij een start-stopsysteem qua verbruik en emissie tot de top in hun klasse behoren.

6-Renault-Kadjar
6-Renault-Kadjar

Internationale ambitie

Met de Kadjar geeft Renault een vervolg aan zijn crossover-series, dat in 2013 een boost kreeg met de introductie van de Renault Captur. Die is met 178.000 registraties inmiddels de populairste crossover in het B-segment in Europa. Renault produceert de Kadjar in het Spaanse Palencia voor de Europese markt, verschillende Afrikaanse landen en de landen langs de Middellandse zee. Vanaf 2016 wordt de Renault Kadjar ook in het Chinese Wuhan geproduceerd en is daarmee de eerste Renault die op Chinese bodem wordt gebouwd.

2-Renault-Kadjar
2-Renault-Kadjar
Redactie Carrepublic

De redactie van Carrepublic schrijft dagelijks over nieuws uit de automotive industrie. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.

Verder lezen over Renault

Alles wat je moet weten over de Renault Austral

De Renault Austral is halverwege 2022 geïntroduceerd. Deze SUV uit het C-segment biedt ruimte aan vijf (volwassen) inzittenden. Het is de opvolger van de bekende Renault Kadjar.

Hybrid19.01.2023

Alles wat je moet weten over de Renault Austral

Renault introduceert E-Tech hybrid

Renault speelt in op de huidige markt door de nieuwe Clio, Capture en Megane Estate te voorzien van hybride aandrijvingen. Door de toevoeging van de hybride motoren spreekt Renault een nog breder publiek aan. Benieuwd na...

Hybrid20.07.2020

Renault introduceert E-Tech hybrid

Alliantie Renault Nissan en Mitsubishi start nieuw samenwerkingsmodel

De drie automerken Renault, Nissan en Mitsubishi hebben aangekondigd voort te bouwen op de activiteiten in de bestaande Alliantie, zoals gezamenlijke inkoop en door sterk met elkaar de voordelen te benutten van hun posit...

Shareables31.05.2020

Alliantie Renault Nissan en Mitsubishi start nieuw samenwerkingsmodel

Renault staat op punt 15.000 arbeidsplaatsen te schrappen
De nieuwe Renault ZOE: klaar voor het elektrische leven?

De nieuwe Renault ZOE is niet zo nieuw als gehoopt. Het gaat hier voorlopig meer om een goede ‘facelift’. De nieuwe ZOE bevat een groter aanbod van hightech uitrusting die de wagen meer mogelijkheden geeft. Renault b...

Nieuw04.07.2019

De nieuwe Renault ZOE: klaar voor het elektrische leven?

De nieuwe Renault Koleos is uit in Nederland

De Renault Koleos, onthuld op de autoshow van Beijing vorig jaar, is nu ook te koop in Nederland. Het is een D-segment SUV die het moet hebben van zijn ruime interieur en terreinvaardigheid met de 4x4 technologie van Ren...

Nieuw19.06.2017

De nieuwe Renault Koleos is uit in Nederland

Nieuwe Renault Alpine A110 begin juli ook in Nederland te zien

Alpine pakt groots uit tijdens de 13e editie van het Concours d’Elégance Paleis Het Loo, dat dit jaar 1 en 2 juli wordt gehouden. Na de onthulling van de nieuwe A110 op de Autosalon van Genève in maart 2017 is de nie...

Verwondering24.05.2017

Nieuwe Renault Alpine A110 begin juli ook in Nederland te zien

Alpine paviljoen op klassieker-evenement
CES 2017: Microsoft introduceert Connected Vehicle Platform

Tijdens de CES, de grootste consumentenelektronicabeurs ter wereld kondigde Microsoft opvallend nieuws aan op het gebied van automotive. De keuze om zich de komende jaren meer en meer te gaan focussen op de auto-industri...

Technologie06.01.2017

CES 2017: Microsoft introduceert Connected Vehicle Platform

Nieuw platform moet auto-industrie helpen bij de digitale transformatie
Renault primeurs in Genève, een nieuwe Scénic en de compleet nieuwe Renault Mégane Estate

Voor Renault stond de 86e autotentoonstelling van Genève vrijwel geheel in het teken van twee wereldprimeurs. Behalve de nieuwe generatie Renault Scénic werd ook de compleet nieuwe Renault Mégane Estate voor het eerst...

Nieuw04.03.2016

Renault primeurs in Genève, een nieuwe Scénic en de compleet nieuwe Renault Mégane Estate